Blog posts

Tarte au citron – fransk citrontærte

Tarte au citron – fransk citrontærte

Bagværk, Desserter, Velkommen i mit køkken

Tarte au citron – fransk citrontærte

Tarte au citron – fransk citrontærte

For et par uger siden lovede jeg dig at dele min “Tarte au citron” opskrift med dig. En super lækker fransk citrontærte, dette lidt simple navn værdiger dog slet ikke denne fantastiske tærte. Den er blandt mine yndlings desserter og grundopskriften er fra Brdr. Price. Jeg har dog lavet nogle få ændringer i opskriften, fordi jeg har lavet den tilpas mange gange til at vide at den lige mangler lidt mere af dit og dat. Jeg kan gode lide at den er lidt mere syrlig end prices udgave, da den italienske marengs ellers dominerer lidt meget og det er vigtigt at de to kontraster, det sure mod det søde, spiller rigtigt sammen – Det er der magien opstår. Tærten skal være sprød, blød, cremet, syrlig og sød – Så er den helt perfekt.

Madfilosofies tarte au citron :
Mørdej
 • 250 g mel
 • 175 g smør
 • 75 g flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 lille æg
 • 1 knivspids salt
Citroncreme
 • Fileter af 3 citroner
 • Revet skal af 1 økologisk usprøjtet citron
 • 125 g sukker
 • 2 hele æg + 2 blommer
 • 2½ dl fløde
Italiensk marengs
 • 125 g æggehvide
 • 200 g sukker
 • 1 dl vand
Fremgangsmåde:

Jeg vil anbefale dig at se programmet med Brdr. Price og følge denne fremgangsmåde – Det er den fremgang jeg selv følger og da det er en lidt omfattende proces, er jeg sikker på du vil få meget ud af at se den blive lavet, inden du selv kaster dig ud fremstillingen af den fantastiske citrontærte. Som du kan se på billedet herunder, starter jeg altid med at dele alle ingredienser op, veje af og putte i skåle – Det gir mig et godt overblik og det er generelt en forberedelse der er godt givet ud når du skal lave mad eller desserter med mange arbejdsgange. Beklager de dårlige billeder, flere af billederne er taget i dårligt lys, midt i en rigtig munter veninde weekend.

IMG_5386 IMG_5387 IMG_5392 IMG_5400 IMG_5403 IMG_5396Tarte au citron Tarte au citron - fransk citrontærte Tarte au citron - fransk citrontærte

Bon appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.