Sund asiatisk hønsekødssuppe med rød karry og kokosmælk
En grydefuld sund asiatisk hønsekødssuppe med rød karry og andre gode sager som kokosmælk, ingefær, grøntsager og limesaft samt friske mynteblade og koriander fører omgående tankerne mod varme himmelstrøg og lange hvide palmestrande. En yderst velsmagende og klassisk asiatiskinspireret suppe, helt oplagt at varme sig på her i vinterperioden, hvor mange døjer med ondt i halsen og forkølelse.
Mit bedste tip til hønsefond og suppe
Mit bedste tip til at lave en rigtig smagfuld hønsekødssuppe er at koge kyllingeskrog, vinger sammen med en suppevisk og lidt krydderurter. Jeg køber gerne 4 hele kyllinger, når de er på tilbud i supermarkedet. Jeg skærer brystkød og lår af. Kyllingebrysterne bruger jeg eksempelvis i en omgang chicken tikka masala, og lårene marineres og anvendes i et andet måltid – de er også gode i en coq au vin. Når jeg har kogt samtlige kyllingeskrog i ca. 30 minutter fisker jeg dem op og plukker al overskydende kyllingekød fra. Kødet kommes i en frysepose og lægges på frost til en anden god gang, hvor menuen står på suppe. Skrog, vinger og knogler simre videre i vandet, gerne i 2-3 timer under lave varmegrader. Herefter sies al væsken over i en anden gryde, hvor fonden reduceres og bliver dejlig kraftig. Fonden hældes på bøtter med låg og sættes på frost.
Når først du har fond og kyllingekød på frost, er det nemt at fremtrylle alverdens lækre hønsekødssupper og andre gode retter på mindre end 30 minutter. Desuden er det en rigtig økonomisk måde at lave aftensmad, da du lynhurtigt får en uges måltider ud af 4 stk. ferske hele kyllinger. Fire ferske hele kyllinger kan du ofte få for 100 kroner på tilbud, jeg kan anbefale dig at holde øje med tilbudsaviserne.
SU-venligt måltid
Denne sunde suppe har vi alle fire spist af to aftener i træk, tilmed har både Mads og jeg haft suppen med på madpakke. Prisen på dette måltid anslår jeg til at ligge på ca. 45 kroner pr. aften for fire personer. Det er sundt, billigt og virkelig lækkert, når man laver det på denne måde.
Sund asiatisk hønsekødssuppe med rød karry og kokosmælk
Dette skal du bruge
- ca. 1 liter god kraftig hønsefond
- 1 glas rød karrypasta
- ca. 300 gram kyllingeinderfilet eller plukket kød fra skrog og vinger
- Olie til stegning, kokosolie el. sesamolie
- 1 tsk. sambal oelek eller 1 stk. frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 8 -10 cherrytomater
- 3 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 dl. fine grønne ærter
- 2-3 spsk. revet ingefær
- stor dåse kokosmælk
- 1 håndfuld finthakkede friske mynteblade
- 1 spsk. finthakket koriander
- Saften af en lime
- Saften af en ½ citron
- 2 plader æggenudler
- Salt og peber
Forslag til suppetopping
- Små stykker mangofrugt
- Mangochutney
- kokosmel
- saltede cashewnødder, peanuts el. græskarkerner
- Friske krydderurter som koriander, mynteblade, basilikum
Sådan gør du
- Svits løg, hvidløg og chili i olie. Tilsæt små stykker gulerødder og peberfrugt sammen med hønsefond og kokosmælk.
- Tilsæt krydderier, limesaft og cherrytomater, lad det koge op under mellem varme.
- Tilsæt nu det plukkede kyllingekød. Bruger du fersk kyllingeinderfilet, skal de blot svitses kort forinden i lidt olie. Lad suppen småsimre ved lave varmegrader.
- Smag suppen til med krydderurter, lime/citronsaft, salt og peber. Få minutter inden suppen serveres tilsætter du æggenudlerne, lad det koge let op. De frostne ærter tilsættes et minutstid inden servering under jævnlig omrøring.
- Pynt suppen med forskelligt toppings. Det er super lækkert med kokosmel, hjemmelavet mangochutney el. små friske stykker mango og nødder.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
Jette Sauerberg
17. januar 2019 at 15:00Hvis du kan få kyllinger såååå billigt på tilbud, er de da vist hverken økologiske eller fritgående?
Anne Sofie
17. januar 2019 at 15:07Nej det er ikke økologisk eller fritgående til denne pris, det er ferske 1200 grams kyllinger fra konventionelle landbrug. Vi spiser ikke udelukkende kød fra økologi eller fritgående dyr, det afhænger af pris, udbud og måltid 🙂
Bine
21. januar 2019 at 21:13Hold da op, hvor ser det lækkert ud.
christinameretemadsen
22. januar 2019 at 10:13Årh det lyder lækkert! Det tror jeg, jeg skal prøve i weekenden:) Tak for inspiration!
Susan
22. januar 2019 at 21:54Hold op hvor ser det lækkert ud. Og jeg elsker suppe, så den skal prøves.
Lene Tranberg
23. januar 2019 at 08:32Fantastisk? Pludselig ved jeg, hvad vi skal have til aftensmad i aften! Tak for inspirationen?