Blog posts

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe

Suppe

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe

En dejlig krydret mulligatawny karrysuppe er perfekt at varme sig på ovenpå en kold og nederdrægtig vinterdag, hvor kulden har fået fat helt ind i knoglerne. Min mulligatawnysuppe er lavet på en kraftig hjemmelavet hønsefond, der har fået lov at koge godt ind.

Jeg koger gerne et par kyllinger, der fiskes op tids nok til at bevare saft og kødstruktur, hvorefter kyllingeskrog, vinger, lårknoglerne samt urter, porrer og rodfrugter atter koges godt ind – det giver overordentlig smæk på hønsekødsmagen. Den indiske mulligatawny smager altid fantastisk godt, og er en klassisker herhjemme. 

Kødet i mulligatawnysuppen er selvsagt plukket af kyllingeskrog, vinger og lår, på denne måde får jeg flere retter ud af kyllingen. Suppen krydres blandt andet med karry, sambal oelek, citrongræs, spidskommen og paprika, hvorefter grøntsager, lidt piskefløde og citronsaft tilsættes – det giver den helt rigtige balance i suppen. 

Jeg har lavet en hurtig lille video af tilberedelsen af mulligatawny karrysuppe, se den her↓

 

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe

Dette skal du bruge 

  • ca. 8 dl. kraftig hønsefond, se hvordan du gør lige her
  • 3-4 dl. plukket kyllingekød
  • 1 porre i skiver
  • 1 stort gult løg i tern
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 2 gulerødder i tern
  • 1 rød peber i tern
  • 1 persillerod/pastinak i tern
  • Et lille stykke knoldselleri i tern
  • 1 spsk. smør 
  • 1 tsk. sambal oelec eller 1 frisk chili
  • 4 tsk. mediumstærk karry
  • 1 tsk. tomatpure
  • 2 stængler frisk citrongræs/1 tsk. tørret
  • 2 spsk. revet frisk ingefær
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. brun farin
  • evt. en lille håndfuld friske koriander
  • Saften af en ½ citron
  • 2 dl. piskefløde, måske en sjat mere
  • 1 dl. ris
  • Salt og peber 
  • evt. lidt maizena majsstivelse udrørt i ½ dl. mælk

Sådan gør du

  1. Svits karry, samabal oelek og lidt tomatpure i smør, det må ikke brænde på, så vær ikke sparsom med smørret. Svits nu porre, løg, hvidløg og lidt brun farin med. Gradvist hældes hønsefond på, lad det simre på medium varme.  
  2. Tilsæt plukket kyllingekød og skær gulerødder, persillerod, selleri og peberfrugter i små tern. Grøntsagerne tilsættes ca. 25 minutter inden servering, lader du suppen simre i længere tid, bør du vente med at tilsætte grøntsagerne. Krydr med spidskommen, tørret citrongræs og paprika.   
  3. Hæld fløde og citronsaft i suppen, tilsæt risene og smag til med salt og peber. Lad suppen simre i yderligere 15 minutter.     
  4. Server til sprød lun baguettes, pynt evt. med friske koriander eller basilikum 

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe Dejlig krydret mulligatawny karrysuppeDejlig krydret mulligatawny karrysuppe

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe

Dejlig krydret mulligatawny karrysuppe
Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.