Nudelsuppe med vagtelæg og sprødt kyllingeskind
Jeg er vild med suppe i alle afskygninger, og denne nudelsuppe med vagtelæg og sprødt kyllingeskind er bare noget af det bedste, jeg kan diske op med ovenpå en kold og våd efterårsdag. Det er særlig populært hos børnene, der generelt bare elsker nudler og sprødstegt kyllingeskind.
Nudler mætter godt og sprødt kyllingeskind knaser dejligt, og smager fantastisk ovenpå en hønsekødssuppe. Magien opstår når hønsefonden er godt kogt ind, og suppen tilsættes lidt plukket kyllingekød, krydderier og en masse grøntsager. Tilsættes suppen små fine vagtelæg og lidt friske urter smager det bare vidunderligt.
Bruger du en hel kylling til din nudelsuppe med vagtelæg og sprødt kyllingeskind, får du mad nok til to aftenmåltider – kyllingebrysterne skal du nemlig ikke bruge i denne opskrift. Istedet vil jeg anbefale dig, at bruge dine kyllingebryster i en klassisk cæsarsalat eller denne dejlige mangokylling i grøn karry. På denne måde får du mindst to gode og billige måltider ud af én kylling, hvilket er en dejlig økonomisk gevinst.
Nudelsuppe med vagtelæg og sprødt kyllingeskind
Dette skal du bruge
- 1 hel kylling på 1200-1400 gram
- Ca. 1½ -2 liter vand
- Ca. 150 gram kyllingekød
- 1 stor gulerod
- 4-5 spsk. sesamolie
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 3 stængler forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 tsk. sambal oelec eller 1 frisk chili
- 1 stk. tørret citrongræs eller 1 frisk
- 2 tsk. knust ingefær (fra lille glas)
- 2 tsk. knust koriander (fra lille glas)
- 2 spsk. soyasauce
- Saften af 1 limefrugt
- 12 -15 vagtelæg
- ½ pakke ægnudler
- 1 håndfuld mynteblade
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl kyllingen og dup den tør med køkkenrulle. Skær kylllingefiletterne fra og riv skindet forsigtigt af – gem brysterne på køl i en forseglet frysepose. Løsn skindet på hele kyllingen og ta det af, placer kyllingeskindet på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl skindet med sesamolie og krydr med salt og peber og evt. lidt tørret citrongræs. Bag kyllingeskindet i ovnen i ca. 20 minutter på 180 grader til det er sprødt og gyldent.
- Kog kyllingen i en stor gryde gerne sammen med en porretop, lidt selleri, et løg og et par gulerødder og evt. lidt persille, hvis du ligger inde med det.
- Kyllingen skal koge i ca. 40 minutter, hvorefter den fiskes op, men lad kogevandet koge yderligere ind imens kyllingekødet plukkes af skrog, lår og vinger. Reducer kogevandet til du har ca. 1 liter god hønsefond. Gem gerne skrog og ben fra den plukkede kylling og kog bouillon på det.
- Skær løg, hvidløg, peberfrugt, gulerødder og forårsløg i små firkanter, svits grøntsagerne i ca. 3 spsk. sesamolie og tilsæt knust koriander og ingefær og sambal oelek. Hæld nu kogevand ved og dump kyllingekødet ned i suppen. Tilsæt krydderier, soyasauce og limesaft og lad suppen småkoge i ca. 10 minutter. Imens koger du vagtelæggene i ca. 1½ minuts tid – æggene skal lægges i spilkogende vand og efterfølgende skylles i iskoldt vand. Rul dem forsigtigt imellem hænderne, så er de nemme at pille.
- Nudlerne dumpes i suppen godt 5 minutter inden servering, så de koges aldente. Tilsæt hakket mynteblade. Smag suppen til med soyasauce, limesaft, salt og peber, juster evt. med chili og krydderier.
- Server nudelsuppen i dybe skåle eller tallerkener og dump et par vagtelæg i hver portion – de skal ikke koges i suppen sammen med nudlerne, da de helst skal være lidt smilende.
- Top suppen med sprødt kyllingeskind knækket i mindre stykker, mynteblade eller koriander.
Rigtig go´appetit!
1 Comment