Blog posts

Bagt blomkål med grønærter

Bagt blomkål med grønærter

Mormormad, Saucer, Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Bagt blomkål med grønærter 

Jeg er blevet ret glad for bagt blomkål med grønærter, det er en super god kombination af skøn klassisk mormorsauce og sprøde grøntsager – perfekt tilbehør til frikadeller, karbonader, farserede porrer, hamburgerryg m.m. Det smager også dejligt med friske grønne eller hvide asparges, når de er i sæson. 

Det kan være en god ide at variere tilbehøret til de klassiske mormorretter, så de ikke ikke ender med at hænge én ud af halsen. Når jeg eksempelvis laver bøf med løg, tarteletter og grydestegt kylling, tænker jeg ofte over, om jeg kan tilberede grøntsagerne eller salaten på en anden måde – det kommer der nu og da nogle ret gode ideer til tilbehør ud af, hvilket også er tilfældet med denne opskrift på bagt blomkål med grønærter.

Prøv også denne opskrift på bagt blomkål

Bagt blomkål med grønærter

Dette skal du bruge

  • 1 stort blomkål
  • 1 porre
  • ½ liter vand
  • 2 gulerødder
  • 2 dl. grønne fine ærter
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • Persille eller kørvel
  • 3 laurbærblade
  • ½ dl. piskefløde
  • Salt og peber
  • Maizena saucejævner, lys

Sådan gør du

  1. Skyl blomkålen grundigt og dup den tør med køkkenrulle. Overhæld den med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt blomkålen i et fad og bag det i ovnen i ca. 45 minutter på 180 grader. Hold øje med det, det må gerne blive lidt mørkt men ikke brændt. Brug ventetiden på at tilberede det øvrige tilbehør, beregn godt et kvarter til at lave grønærterne.    
  2. Skær porren i 4 stykker og kog den i lidt vand i en sauterpande sammen med porretoppen, lidt grøntsagsbouillon, en håndfuld persille eller kørvel samt et par laurbærblade. Lad det koge i ca. 10 minutter. Imens skrælles gulerødderne og skæres igennem på den lange side. Tilsæt nu gulerødderne og kog i yderligere 5 minutter til de er al dente. Si kogevandet fra i en gryde, som skal bruges til saucen i grønærterne – det giver en god smag til saucen.    
  3. Skær gulerødder og porrer i små stykker/tern, læg det tilside imens saucen tilberedes.      
  4. Bring kogevandet i kog og tilsæt lidt maizenajævner udrørt i mælk eller lidt piskefløde, lad saucen jævne sig til den har den rette saucekonsistens. Tilsæt lidt citronsaft og sennep og krydr saucen med salt og peber. Du kan også lave en opbagt sauce, hvis du foretrækker dette.
  5. Tilsæt gulerødder, porrer og frostne ærter, varm saucen godt igennem under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber.      
  6. Inden servering hældes 4-5 store grydeskefulde grønærter udover det bagte blomkål, pynt evt. med lidt hakket persille eller dild, salt og peber. Server bagt blomkål med grønærter i fadet og skær blomkålen som en pizza i 6-8 lige store stykker ved bordet.

Bagt blomkål med grønærter Bagt blomkål med grønærterBagt blomkål med grønærterBagt blomkål med grønærterBagt blomkål med grønærterBagt blomkål med grønærter

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.