Ovnbagt blomkål med olivenolie, mandelflager, citron og parmesanost
Jeg er vild med blomkål, det er en super anvendelig, sund og smagfuld grøntsag. Ovnbagt blomkål med olivenolie, mandelflager, citron og parmesanost med et venligt drys læsøsalt – det er bare super lækkert! Det er tilmed et fint alternativ til pasta, ris og kartofler der indeholder rigtig mange kulhydrater. Når det kommer til at spare lidt på kulhydratkontoen, er blomkålen populær – du kender sikkert allerede blomkålris og blomkålspizza.
Når vi får ovnbagt blomkål herhjemme, er det oftest versionen med olie og parmesan, men jeg har også haft stor succes med smør, hvidvin, lidt sennep og frisk estragon. Ovnbagt blomkål er også ret fantastisk overhældt med hjemmerørt hollandaise. Den foretrukne udgave afhænger meget af sammensætningen af de øvrige råvarer. Versionen med olie og parmesan går til det meste, det er bl.a. super godt sammen med kylling, farsbrød, frikadeller, koteletter og hakkebøffer. I aftes fik vi det til farsbrød, ratatouille og grillede asparges. Efter opfordring på min Instagram får du her opskriften.
Dette skal du bruge
- 1 blomkål
- God olivenolie
- En håndfuld revet parmesanost/grana
- Saften fra en ½ citron
- Lidt hakkede mandelflager (ca. 5 stk.)
- Læsøsalt eller flagesalt
Sådan gør du
- Skyl blomkålen godt hele vejen rundt om hovedet, stokken og bladene
- Knæk bladende så ligger spredt ud over blomkålen, eller skær det helt af ved stokken og placer hovedet i midten af bladene
- Hæld citronsaft og en god sjat olievenolie over hovedet, drys med læsøsalt
- Bages i ovnen på 200 grader i ca. 30-40 minutter afhængig af ønsket bid
- Når kålen har bagt i den halve tid, er det tid at drysse det med mandelflager, giv evt. et par minutters grill
- Når blomkålen er færdig drysses den med det samme med en håndfuld parmesanost
Serveres med ekstra olivenolie, citronsaft og lidt parmesanost.
Rigtig go´appetit!

1 Comment