Blog posts

Klassisk mormormad – farserede porrer

Klassisk mormormad – farserede porrer

Hverdagsmad, Mormormad, Velkommen i mit køkken

Klassisk mormormad – farserede porrer

Klassisk mormormad er ret populært herhjemme, og farserede porrer er en af de gode klassikere. Retten er populær og det sker indimellem, at jeg får en pludselig craving for farserede porrer, karbonader eller bøf med løg. Det er godt det hele, men super sundt er det ikke altid. Skal man lave det, skal det dog gøres ordentligt ,og ikke med et eller andet let/light produkt, så hellere få sådan en omgang mormormad en sjælden gang imellem.

Farserede porrer er min mors hofret, hun er iøvrigt suveræn til at lave klassisk mormormad. Jeg har selv eksperimenteret lidt med denne ret og min version er blevet super lækker. Til de farserede porrer får vi enten en god blomkålssauce med en lille sjat fløde eller grønærter lavet med vand kogt på porretoppene – det giver saucen en virkelig god smag. Jeg serverer gerne nye kartofler, grønne asparges og en gulerodssalat til sammen med blomkål og sauce. 

Prøv også mit bedste tip til at tilberede en saftig og lækker hamburgerryg  

Klassisk mormormad – farserede porrer

Dette skal du bruge

  • 2-3 porrer
  • 500 gram kalv/flæsk
  • 1 æg
  • 1 løg, revet
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl. rasp
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Rør det hele sammen til en fast fars, ligesom frikadeller, stil farsen på køl.
  2. Rens porrerne og del dem i ca. 4 stykker afhængig af størrelse. Kog porrerne i saltet vand i ca. 10 minutter, læg dem til afkøling i en si hvor de også køler lidt af.
  3. Del farsen i 6 lige store kugler, med hænderne flader du farsen ud i en aflang form. Midt på farsen lægges et stykke porre. Rul farsen om porren til det er helt lukket.
  4. Rul den farserede porre i rasp til den er dækket overalt. Steg de farserede porrer i smør og olivenolie på en varm pande i ca. 3 minutter på hver side, skrue herefter ned til middelvarme og steg dem i yderligere 10-15 minutter til de er flot brune og gennemstegte på alle sider.
  5. Server de farserede porrer til kartofler, dampede grøntsager og grønærter. 

imageMormormadimageimage

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.