Blog posts

Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos

Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos

Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos

Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos er tilberedt i wok, men serveres den flot i ananasskål med knas på toppen, udgør den et rent festmåltid både smagsmæssigt og visuelt – selvom det egentlig bare er en klassisk nem hverdagsret. Det er en rigtig bloggeranretning, siger mine drenge, og jeg giver dem ret. Det er en af de hverdagsretter, du sagtens kan servere for gæsterne måske med et par friske forårsruller “on the side”.

Jeg elsker generelt bare de fleste vietnamesiske og thai-inspirerede hverdagsretter spækket med friske sprøde grøntsager, en god syrebalance og friskhed justeret med det helt rigtige, stærke og varmende touch af chili og slutteligt afrundet med kokosmælk. Denne ret indeholder det hele og mere til. Vi spiser den sammen med ris samt ekstra chilisauce og mangochutney, men den smager garanteret også godt med stegte nudler. Vi foretrækker at spise al wokmad med spisepinde, det tilfører aftensmåltidet lidt ekstra morskab og konkurrence rundt bordet – jeg er dog fortsat endnu den ubesejrede mester i at spise med pinde herhjemme.

Pimpet anretning

Jeg elsker at pynte en ret, der indeholder mange flotte skarpe farver og dufte som denne – det blir bare lige lidt mere lækkert at dykke spisepindene ned i en fyldt ananas, det sætter prikken over i´et. Én enkelt mundfuld og jeg drømmer mig fluks til varmere eksotiske himmelstrøg, hvide sandstrande og tårnhøje kokospalmer. Mad kan så meget mere end at stimulere vores smags, syns -og mæthedsfornemmelse, stemningen ved et måltid betyder utrolig meget hos os. For en god ordens skyld må jeg hellere understrege, at retten smager lige så fortrinligt serveret i en almindelig tallerken, men når man nu alligevel har en ananas, så brug den.

Wok med kylling, rød karry og kokos Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos

Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos

Eksotisk og vietnamesisk kylling i kokos

Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Asiatisk, Vietnamesisk
Keyword Ananas, kokosmælk, Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 spsk. olivenolie/sesamolie/kokosolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 4 stængler forårsløg
  • 3/4 glas rød karry pasta juster efter ønsket styrke
  • 400 gram kyllingefilet
  • 150 gram champignons
  • 1 rød peber
  • 1 pose sugarsnaps
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 stor ananas
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 hel lime
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 1 håndfuld saltede peanuts
  • ½ dl. kokosmel
  • 1 spsk. salt og peber
  • 1 håndfuld friske basilikumblade

Sådan gør du

  • Skær kyllingekødet fri af fedt og hinder og skær det i tynde stykker, bank det evt. tyndt ved at bruge en kødhammer eller kagerulle. Stil kødet til side.
  • Klargør alle grøntsager ved at rense, hakke og snitte, del sugarsnaps i to - grøntsagerne skal bruges i en wokret, så de må meget gerne være grove. Stil grøntsagerne til side, så de er klar, når du skal stege dem.
  • Halver ananassen på langs og udhul den så du har to ananasskåle. Gem frugten til wokretten, heri skal du bruge halvdelen af frugtkødet. Stil det klar til senere.
  • Kom 2 tsk. karrypasta samt lidt olie i en wok eller stor stegepande, lad karrypastaen svitse let inden du svitser løg, hvidløg og forårsløg ganske kort under højeste varme. Hæld løgene tilbage i en skål/tallerken til senere.
  • Svits nu champignons og rød peber i lidt olie og 2 tsk. karrypasta. Sving det rundt i wokken et par gange og stil også disse grøntsager fra til senere.
  • Svits nu de tynde stykker kylling ganske kortvarigt i olivenolie og karrypasta, vend dem med en køkkenpincet eller pølsetang. Tilsæt kokosmælk, saften af en limefrugt samt bambusskud og alle de stegte grøntsager (sugarsnaps skal i et par minutter inden servering), krydr med salt og peber og friske basilikumblade.
  • Lad retten blive gennemvarm på mellemvarme og smag til med salt, peber, limesaft, karrypasta og krydderurter. Et par minutter inden servering tilsætter du sugarsnaps og mindre stykker ananas.
  • Server til ris eller nudler og anret evt. i ananasskåle og pynt med kokosmel, cashewnødder/peanuts, frisk basilikum, fintsnittede forårsløg og et par limebåde til at presse over ananasskålen.

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.