Muffins med chokolade og blåbær – klassens blåffins
Disse såkaldte blåffins er opskriften på nogle virkelig lækre muffins med chokolade og blåbær udviklet af børnene fra min 3. klasse under min kyndige vejledning naturligvis. I danskfaget arbejder vi p.t. med instruerende tekster (manualer, brugsanvisninger, opskrifter osv.), hvilket har givet anledning til at lege lidt med noget af det, som jeg synes, er det sjoveste i verden, nemlig at udvikle opskrifter.
I et par uger har vi bl.a. arbejdet med at lave kageopskrifter, spilleregler og manualer både på engelsk og dansk – på ægte IKEA manér har vi tegnet møbler med dertilhørende samlevejledninger. I dag skulle 3.b´s opskrift på muffins med chokolade og blåbær altså afprøves, det var alligevel nemmere end at snedkerere møbler i sløjd.
Blåbær + muffins = blåffins
Efter et par gode dansklektioner i madkundskabslokalet blev klassens blåffins fremstillet i mindre grupper – i spænding skulle vi smage og vurdere, om opskriften levede op til vores forventninger. Resultatet blev straks godkendt, det var ren blær, for disse blåffins overraskede til den helt gode side. Hjemme bruger jeg altid en bageform i silikone til muffins som denne, men i madkundskab brugte vi blot nogle billige engangsforme, det funker også ok. Jeg lovede børnene at udgive opskriften her på bloggen til gavn for alle kageglade børn og voksne – jeg kan love dig, at de smager vanvittigt godt, dem skal du prøve!
Tak for opskriften til mine dejlige unger i 3.b 🙂
Prøv også min opskrift på disse lækre hjemmelavede mini romkugler
Mangler du inspiration til ungernes madpakker så læs med her.
Muffins med chokolade og blåbær - klassens blåffins
Ingredienser
- 3 store æg
- 100 gram smør
- 1 dl. appelsinjuice
- 2½ dl. hvedemel
- 2½-3 dl sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 100 gram mørk chokolade
- 75 gram friske blåbær
- 1 knivspids salt
- 50 gram revet hvid chokolade
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille kasserolle på mellemvarme, det må ikke bruse eller syde. Stil det til afkøling.
- Pisk æg og sukker i en bageskål i et minutstid, tilsæt appelsinjuice og salt.
- Sigt mel, vaniljepulver og bagepulver i æggeblandingen og pisk det til du har en homogen dej uden klumper. Tilsæt smeltet smør.
- Hak den mørke chokolade i små stykker og vend den i muffindejen. Fyld dejen i små muffinforme og dump en lille håndfuld blåbær i hver form.
- Bag dine blåffins i en forvarmet ovn i 15-20 minutter på 175 grader varmluft. Drys straks de færdigbagte muffins med revet hvid chokolade og pynt med friske blåbær.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie