Blog posts

Fem gode brødhapsere til madpakken

Fem gode brødhapsere til madpakken

Bagværk

Fem gode brødhapsere til madpakken

Med disse fem gode brødhapsere til madpakken er der rig mulighed for at tilføje lidt ekstra lækker variation til børnenes madpakker, der (indrømmet) herhjemme indimellem ender med at blive en anelse kedelige. En madpakke skal naturligvis bestå af et par gode rugbrødsmadder med pålæg, lidt frisk frugt og gnavegrønt og så en af disse lækre brødhapsere.

Jeg er sikker på, at ungerne sender dig en ekstra kærlig tanke, når de åbner madpakken og opdager din lille overraskelse i form af en pizzasnegl, en müsli -gnavebolle, et pølsehorn, et stykke focacciabrød eller en af de lækre indbagte små cheeseburgers – ingen af de fem madpakkehapsere er særligt sunde, men yderst velsmagende og mættende. 

Samme grunddej til fem forskellige hapsere

Herhjemme afsætter jeg nu og da 2-3 timer af søndagen til at masseproducere de fem slags brødhapsere, det er skønt at få fryseren fyldt op med gode og nemme hapsere til madpakken, der er med til at give lidt variation. Det smarte er, at jeg bruger samme grunddej til alle varianterne, og så tilsætter jeg blot lidt ekstra ingredienser i de forskellige portioner. Eksempelvis gulerødder, nødder og græskarkerner til gnavebollerne samt olivenolie, hvidløg og rosmarin til focacciabrødet. Dejen til pizzasnegle, pølsehorn og indbagte cheeseburgers er den samme, så det bliver ikke nemmere.

Mine unger hjælper gerne i køkkenet, når jeg er i gang med disse små projekter – faktisk var det min yngste søn, der gav mig ideen til de indbagte cheeseburgers, da de i skolen havde lavet nogle lignende. Det der tager længst tid i den store produktion af brødhapsere, er dejens hævetid, hvilket fint frigiver en masse tid til andre søndags gøremål. 

Prøv også disse pulled pork sandwich til madpakken lige her

Fem gode brødhapsere til madpakken

Grunddej til brødhapserne

Dette skal du bruge

  • 150 gram gær svarende til 3 pk. 
  • 2,3 liter vand
  • 3 tsk. fint salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl. rapsolie
  • 2,3 kg hvedemel
  • 300 tipo 00 hvedemel
  • 2 dl. grahamsmel ( hældes i når to portioner dej er taget fra)
  • 2 æg, kan udelades

Sådan gør du

  1. Hæld koldt vand i en stor røreskål, smuldr gæren i det og tilsæt salt og sukker. Pisk gæren ud med et piskeris – brug din røremaskine, hvis du har en.
  2. Tilsæt melet lidt efter lidt mens du rører på laveste hastighed. Tilsæt æggene og lad maskinen arbejde/ælte i godt 10 minutter. Ta´nu to portioner fra i to forskellige skåle, den ene portion skal blive til focaccia og den anden bruges til indbagte cheeseburgers. 
  3. Focacciadejen hældes over i en stor bageplade beklædt med bagepapir, det skal hæve sådan i ca. 2 timer, dejen skal være rimelig klistret. 
  4. Tilsæt nu 2 dl. grahamsmel til dejen i røremaskinen. Lad det ælte godt i yderligere 5 minutter.
  5. Fordel en stor portion dej i endnu en skål, lad det resterende dej blive i røreskålen svarende til 1/3 der bliver til müsliboller, når de tilsættes de øvrige ingredienser. Stil de 3 skåle med dej til hævning på køkkenbordet i en lille time. Dæk med et viskestykke. 
  6. Brug hævetiden på at forberede de øvrige ingredienser.  Ønsker du ikke at lave alle fem varianter, kan du jo bare fordoble nogle af de andre eller lave mindre dej.

Prøv også disse sunde madpakketærter som forklædt som muffins lige her 

Pizzasnegle

  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 dl. finthakkede flåede tomater
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • Oregano
  • 100 gram mozzarella
  • 125 gram god kogt italiensk skinke fx. Casa Modena

Sådan gør du

  1.  Bland tomatpure og tomat, tilsæt krydderier.  
  2.  Rul dejen ud med en køkkenrulle, den skal være omkring en ½-1 cm tykkelse. Smør tomatsauce over hele dejfladen og drys med revet ost.
  3. Placer store skinkestykker på langs af dejen, det er rigeligt med et vandret lag. Rul nu dejen stramt til en stor pølse og skær stykker af den af ca. 3 cm tykkelse. Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter på 200 grader.  Du kan med fordel fryse dine pizzasnegle.

Fem gode brødhapsere til madpakkenFem gode brødhapsere til madpakken Fem gode brødhapsere til madpakken Fem gode brødhapsere til madpakken Fem gode brødhapsere til madpakken Fem gode brødhapsere til madpakken

Indbagte cheeseburgers

  • 400 gram fedtfattigt oksekød
  • 2 løg
  • 1 spsk. tomatpure
  • Sød sennep, French´s
  • Heinz ketchup 
  • 1 dl. hakkede pickles
  • 100 gram cheddarost
  • Salt og peber
  • Sesam

Sådan gør du

  1. Svits kødet på en pande i lidt olie, krydr med salt og peber og tilsæt 1 tsk. tomatpure. Hæld kødet i en skål og stil til side. Hak løgene og svits dem i en klat smør på en pande i ganske kort tid, de skal kun lige blive blanke og lidt gennemsigtige. Stil dem til side.
  2. Del nu dejen i 4-6 klumper og rul dejen ud en klump af gangen til ca. en ½-1 cm tykkelse. Med ca. 4 cm afstand kommer du en klat ketchup, 1 spsk. oksekød, 1 tsk. løg, sennep, hakkede pickles og ca. 1 spsk. revet cheddarost. Læg du endnu et udrullet lag dej ovenpå så det lukker om fyldet – det er samme princip når du laver hjemmelavede ravioli.   
  3. Vær sikker på at alle revner og huller er dækket og forsigtigt former du den som en bolle. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl bollerne med et pisket æg, drys med sesamfrø. Bages i en varm ovn i ca. 15-20 minutter på 200 grader.   
  4.  De indbagte cheeseburgers er fryseegnede og de smager super godt lune.

Fem gode brødhapsere til madpakken Fem gode brødhapsere til madpakken Fem gode brødhapsere til madpakken

Pølsehorn

  • 8-12 stk. wienerpølser
  • Ketchup
  • Sennep
  • Sesam

Sådan gør du

  1.  Efter hævning lægges dejen ud på et meldrysset køkkenbord, ælt dejen igennem et par gange og lav 3 lige store klumper af den. Med en kagerulle rulles dejen ud til en rund cirkel – skær nu dejen igennem som når du deler en pizza i 8 stykker.  
  2. Kom en stribe ketchup eller sennep på den bredeste del af dejen. Ovenpå placerer du en halv pølse og rul nu dejen med pølsen fra den brede ende til spidsen.
  3. Læg pølsehornene på en bradepande med bagepapir og pensl med pisket æg, drys med sesam.
  4. Bag pølsehornene i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader. Pølsehornene er frysegnede.  

Pølsehorn

Müsli gnaveboller 

  • 2 gulerødder
  • 50 gram hasselnødder
  • 50 gram mandler
  • 2 dl. havregryn
  • 100 gram mørk hakket chokolade
  • 1 æble, revet
  • ½ dl. græskarkerner
  • Evt. rosiner eller andre tørrede frugter

Sådan gør du

  1. Riv gulerødder og æble, hak chokolade, mandler og hasselnødder og hæld det i dejen. Kom også havregryn og græskarkerner i dejskålen. Ælt det hele i ca. 5 minutter ved lav hastighed, er dejen fortsat lidt klistret kan du med fordel tilsætte lidt ekstra grahamsmel. Stil dejen til hævning sammen med de andre skåle med dej.
  2.  Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt det sammen et par gange og form så en pølse. Skær lige store stykker af pølsen og form dem som boller. 
  3.  Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl bollerne med et piske æg og drys med lidt græskarkerner på toppen. Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 200 grader. Bollerne er fryseegnede, og smager dejligt lune med smør, honning, nutella eller ost.

Musli gnaveboller Fem gode brødhapsere til madpakken

Focaccia

  • Grundej:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 50 gram revet grana eller gruyere ost 
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 1 tsk. oregano
  • Focacciafyld:
  • 75 gram smør
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • Læsøsalt

Sådan gør du

  1. Hæld dejen i en dyb bradepande beklædt med bagepapir, her skal dejen hæve i 2-3 timer, hvilket betyder, at focacciabrødet er det sidste der bages i ovnen for denne gang, det passer meget godt med, at du kan forberede og bage alle de andre madpakkehapsere. 
  2. Prik med to fingre i dejen, så der dannes lidt fordybninger. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer. 
  3. Drys focacciadejen med revet citronskal, parmesanost/grana, krydr med oregano, friske rosmarinblade og fordel tynde skiver hvidløg på brødet. Hæld olivenolie på dejen, du må gerne være lidt rundhåndet. Drys med læsøsalt eller flagesalt og friskkværnet peber. Lad dejen hæve sådan i en god halv time. 
  4. Bag brødet i en varm ovn på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Lad brødet køle af inden du deler det i mindre passende stykker der passer i madpakken. Spis det også til supper, salater og chili con carne – brødet er fryseegnet og kan sagtens genlunes i en ovn inden servering.

Focaccia Fem gode brødhapsere til madpakkenFem gode brødhapsere til madpakken
Rigtig go´bagelyst!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

12 Comments

  1. Susan
    29. januar 2019 at 22:12
    Reply

    Det er virkelig dejligt med madpakkeinspiration. Jeg er nemlig ikke særlig god til at finde på noget godt til madpakken. De der indbagte cheeseburgers skal jeg da prøve 🙂

    • Anne Sofie
      31. januar 2019 at 10:37

      Godt at høre! God fornøjelse 🙂

  2. Lene Tranberg
    30. januar 2019 at 08:50
    Reply

    Genialt med de indbagte cheeseburgere! Dem er jeg nødt til at prøve en dag:-)

    • Anne Sofie
      31. januar 2019 at 10:37

      Gør det, de er stygt gode!

  3. Rikke
    31. januar 2019 at 07:54
    Reply

    Mmmm, det må jeg prøve en dag 😉 De ser alle 5 lækre ud.

  4. charlotte
    31. januar 2019 at 10:33
    Reply

    Tror simpelthen jeg skal prøve dem alle – og fylde fryseren

    • Anne Sofie
      31. januar 2019 at 10:36

      Det tror jeg ikke du vil fortryde 🙂 Det smarte er, at du kan bruge samme grunddej.

    • Anne Sofie
      31. januar 2019 at 10:36

      Tak, det er lækkert og sikken glæde det gir både børn og voksne.

  5. Carina Aarslew-Jensen
    1. februar 2019 at 07:42
    Reply

    Jeg er vild med ideen om de indbagte cheeseburgere – de skal prøves i weekenden? nogen bliver svært tilfredse med deres madpakker i næste uge?

    • Anne Sofie
      1. februar 2019 at 07:46

      Det er jeg sikker på, herhjemme har jeg fået spørgsmålet ‘ hvornår må vi få indbagte cheeseburgers med igen’ hele to gange i denne uge 😀 de elsker dem! God fornøjelse

  6. Britta
    16. marts 2021 at 17:44
    Reply

    Hvornår skal olien i dejen🤫

    • Anne Sofie
      16. marts 2021 at 18:56

      Hej Britta, ja det kan jeg da godt se, at jeg har glemt alt om. Kom det i med det våde 🙂

      De bedste hilsner

      Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.