Blog posts

Fetaostcreme er lækkert som smørelse og dip 

Fetaostcreme er lækkert som smørelse og dip 

Tilbehør

Fetaostcreme er lækkert som smørelse og dip 

Fetaostcreme er lækkert som smørelse og dip til alskens retter. Det smager vild godt og er enormt anvendeligt. Det er perfekt i sandwichs, tortillas, pitabrød, til tapasbordet, som dippelse til gnavegrønt eller ovenpå et stykke ristet baguettes – prøv det også på bruchetta med ristede svampe eller syltede peberfrugter. 

Forleden fik vi det til forskelligt gnavegrønt, hjemmelavede nuggets og lidt nachos med ost – et ret skørt mix af forskellige rester der skulle bruges. Det passede lige netop med, at jeg havde en rest fetaost, lidt cremefraiche og en sjat fløde tilovers – på 5 minutter var der lækker fetaostcreme. Ofte er fetaost sådan noget der nemt ender i skraldespanden, fordi man ikke når at spise det store stykke – når du kan lave din egen lækre fetaostcreme af resterne, er det virkelig tosset. Fetaostcremen smager også dejligt på knækbrød som smøreost, og det mætter godt.

Se også min opskrift på hjemmelavet salsa og guacamole

Fetaostcreme er lækkert som smørelse og dip 

Dette skal du bruge

  • 200 gram Puck fetaost
  • 4 spsk. cremefraiche
  • 2 spsk. piskefløde
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 tsk. løgpulver
  • ½ dl finthakket purløg
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 1 knivspids salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1.  Kom fetaost, limesaft, cremefraiche, fløde og hakket purløg i en skål. Pres hvidløget og riv lidt skal af en usprøjtet citron, kom begge dele ned i skålen til de øvrige ingredienser.
  2. Krydr med en knivspids salt, peber, løgpulver og evt. lidt chili.
  3. Med en håndmixer eller foodprocessor piskes alle ingredienserne sammen til du har en ensartet cremet masse. 
  4. Hæld fetaostcremen i en skål beklædt med madfilm, stil ostecremen på køl til den skal bruges. Skal fetaostcremen ikke bruges samme dag, vil jeg anbefale dig, at du opbevarer den i en bøtte med låg.
  5. Fetaostcremen kan holde sig under låg i køleskabet i ca. 3-4 dage.

Se også min opskrift på hjemmelavet hummus og sambal oelec

Fetaostcreme lækkert som smørelse og dip Fetaostcreme lækkert som smørelse og dip  Fetaostcreme lækkert som smørelse og dip  Fetaostcreme lækkert som smørelse og dip 

Fetaostcreme lækkert som smørelse og dip 

Fetaostcreme lækkert som smørelse og dip 
Rigtig go´appeitit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.