Blog posts

Helstegt græsk kylling med oliventapenade

Helstegt græsk kylling med oliventapenade

Hverdagsmad

Helstegt græsk kylling med oliventapenade

Forleden fik vi et klassisk græsk måltid, hvor hovedpersonen var en helstegt græsk kylling med oliventapenade og dertilhørende græske kartofler, tzatziki og ovnbagte cherrytomater. Jeg lavede en skøn hjemmelavet oliventapanade som marinade til kyllingen – det fungerede super godt og tilførte retten lidt ekstra dejlig smag af Grækenland. 

Et klassisk græsk hverdagsmåltid, der smager lidt af fest og ferie er altid et hit herhjemme, og hver gang jeg serverer det, forbavses vi over, hvor lang tid der går imellem disse græske måltider. Nogle gange kan variationen herhjemme blive så stor, at vi glemmer de gode klassikere, og pludselig opdager vi, at de har været savnet. Det er jo ikke et reelt problem, blot en reminder til mig om at jeg må se at få lavet en liste over familiens hverdagsfavoritter, så de ikke ender i glemmebogen.    

Græske favoritter

Derfor har jeg lovet familien, at diske op med endnu flere af de gode klassiske græske hverdagsretter i den kommende tid – hvilket også passer meget godt med den forestående grillsæson og årstidens grøntsager. Vi er ret glade for græske frikadeller, tomatsalat og græske salater med grillet ost og oliven og ikke mindst moussaka og Souvlaki – sidstnævnte er græsk kebab med grillet svinekød. Vi spiser det i fladbrød med græske kartofler, grillet peberfrugt, løg, oliven, tomater og tzatziki – det er virkelig lækkert, særligt når det marinerede kød er tilberedt på grillen.  

Helstegt græsk kylling med oliventapenade Helstegt græsk kylling med oliventapenade Helstegt græsk kylling med oliventapanade

Græske kartofler Hjemmelavet tzatziki Helstegt græsk kylling med oliventapanade Helstegt græsk kylling med oliventapanade

Helstegt græsk kylling med oliventapenade

Ret Hovedret
Køkken Græsk
Keyword Græsk, Græske kartofler, Helstegt kylling, Oliventapanade
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 glas græske grønne stenfri oliven
  • ½ dl citronsaft
  • 1 dusk persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl kyllingen grundigt i koldt vand og klip røven af kyllingen. Dup den tør med køkkenrulle.
  • Kom oliven, hvidløg, olie, citronsaft og persille i en foodprocessor eller god blender og blend nu til du har en oliventapenade.
  • Læg kyllingen i et stort ildfast fad og fyld kyllingen med 1 spsk. tapenade og smør tilsvarende ca. 4 spsk oliventapenade ind i kyllingen. 
  • Bind kyllingens lår sammen med madsnor og steg den i ovnen i ca. 45 minutter på 200 grader. 
  • Server kyllingen til græske kartofler, tzatziki, tomatsalat eller flutes. 

Tzatziki:1½ agurk, 6 spsk. græsk youghurt. Saften af en ½ citron, 2 fed hvidløg, et drys oregano og evt. lidt hakket persille. Smag til med salt og peber. Fremgang: Riv agurk og vrid det i et klæde eller viskestykke. Kom agurk i en skål sammen med græsk youghurt. Tilsæt citronsaft og presset hvidløg, salt, peber og oregano. Pynt med persille og et par oliven samt lidt olivenolie.

    Græske kartofler: 5 store bagekartofler, 4-5 spsk. god olivenolie, oregano, merian, timian, mynte, salt og peber. Fremgang: Skær bagekartoflerne i både og læg dem i et ildfast fad. Vend dem i olivenolie, salt og peber samt timian, merian, oregano og lidt mynte. Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter til de er sprøde og gyldne.

      Rigtig go´appetit!

      Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

      Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

      De bedste hilsner

      Anne Sofie

      ”Signature”

      About the author

      Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

      Skriv et svar

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.