Hjemmelavet sennep med mørk øl og krydderurter
Hjemmelavet sennep med mørk øl og krydderurter er en helt ny opskrift, jeg udstænkte med formålet om at matche efterårets kommende rustikke retter, simregryder og saucer. At den tilmed er eminent til gourmet-hotdogs og som smagsgiver i dressinger og marinader, er blot et ekstra plus.
Et par teskefulde af denne sennep tilfører en dejlig afrundet smag af krydderurter, øl og sherryvineddike i de retter hvor den har en berettigelse. Min nye opskrift på hjemmelavet sennep afviger en del fra den klassiske franske sennep vi normalt spiser mest af, men den er allerede efter få smagsprøver blevet vældig populær.
Hjemmelavet sennep med mørk øl og krydderurter er rigtig god i dressinger, særligt til en klassisk cæsar salat eller skipperlabskovs eller til flæsk, grillpølser og skinkesteg – den kommer også til sin ret i en klassisk sennepssauce til fisk, der matcher den dejlige eftersmag af estragon godt.
Hjemmelavet sennep med mørk øl og krydderurter
Dette skal du bruge
- 1½ dl. mørk øl, f.eks. denne
- 1 dl. sherryvineddike eller hvidvinseddike
- 1 dl. gule sennepsfrø
- 1/3 dl. sennepspulver
- 1 spsk. gurkemeje
- 3 spsk. brun farin
- 1 tsk. salt
- 1 håndfuld friske estragonblade med stilk
- 1 håndfuld frisk timian
- 2 stk. laurbærblade
- 3-4 enebær
- 3-5 hele peberkorn (kan udelades for mildere sennep)
- Justér smag og konsistens med lidt vand, salt, akaciehonning, eddike og evt. lidt løgpulver
Sådan gør du
- Hæld sennepsfrø, sennepspulver og krydderurterne i en skål, der skal være plads til lagen.
- Hæld øl, eddike, brun farin, gurkemeje, laurbærblade, enebær, salt og peberkorn ned i en kasserolle, kog op og rør et par gange med en grydeske – sluk for varmen når sukkeret er helt opløst.
- Hæld øl -og eddikelagen over i skålen med sennepskorn, rør til sennepspulveret er blandet med lagen. Lad blandingen stå tildækket natten over.
- Fisk krydderurter, enebær og laurbærblade op af skålen, kassér.
- Hæld nu hele sennepsblandingen op i en foodprocessor el. en god blender, blend indtil alle sennepsfrø er kværnet, og konsistensen er tykkere.
- Smag til med salt, eddike/akaciehonning og evt. lidt løgpulver.
- Hæld nu din hjemmelavet sennep med mørk øl og krydderurter på skoldede glas rystet med atamon.
Rigtig go´appetit!
thorsen12
9. april 2019 at 18:03Dejlig hjemmeside, der stadig lader os mænd , få lov at spise ved grillen.
Har du en god opskrift til en remoulade der ikke bare ligger i køledisken?
Anne Sofie
9. april 2019 at 18:08Ja det har jeg faktisk, og jeg skal snart lave det helt store kolde bord i forbindelse med påske, herefter skal jeg nok diske op med den 🙂 og mange tak for dit besyv 🙂
Anne Sofie
12. december 2020 at 16:00Mange tak for det 🙂 Har du prøvet at søge på remoulade? Der ligger nemlig en god opskrift på det 🙂
De bedste hilsner
Anne sofie
Line
12. december 2020 at 15:38Hej Anne Sofie
Hvor mange glas sennep bliver der af din opskrift? 🙂
Anne Sofie
12. december 2020 at 16:03Hej Line.
Der bliver et mellemstort glas ala størrelsen på en klassisk Dijon sennep 🙂
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Anne sofie