Hjemmelavede ristede løg – nemt og lækkert
Har du først én gang lavet dine egne hjemmelavede ristede løg, er jeg sikker på, at du fremover går langt udenom det fedtede og langt dyrere alternativ fra supermarkedet, der efterlader dig med den karakteristiske dårlige løgånde – som du forøvrigt skånes for med disse.
De hjemmelavede ristede løg er både billige at lave, de smager betydeligt bedre, og så er de overraskende nemme og hurtige at lave.
Endnu en fordel ved de hjemmelavede ristede løg er, at du allerede har alle ingredienserne på lager, det kræver nemlig ikke andet end få basisvarer du stensikkert har stående i skabet. Løg, mel, olie og salt. Det tager under 15 minutter – og så er der lækre sprøde hjemmelavede ristede løg. Prøv det nu bare!
Hjemmelavede ristede løg
Dette skal du bruge
- 3-4 gule løg
- 2 dl. hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ca. en ½ liter raps eller solsikkeolie
- Et lille drys fint salt
Sådan laver du hjemmelavede ristede løg
- Pil og hak løgene som du foretrækker, om det er løgringe eller tern er en smagssag.
- Vend løgstykkerne i mel og bagepulver, drys melet af i en sigte.
- Kom olien på en dyb pande eller i en tykbundet gryde og steg løgene i den varme olie til de er sprøde og gyldne – pas på ikke at riste dem for længe, bliver de for stegte smager de brændte.
- Fisk de færdig ristede løg op af olien ved brug af si eller hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle – drys løgene med lidt fint salt.
Opbevar de hjemmelavede ristede løg i en bøtte med låg og kom dem aldrig på køl, som nogle fejlagtigt gør. Spis dem som topping på pålæg, på din bøfsandwich eller din hotter, de smager bare så godt!
Har du prøvet disse balsamico syltede skalotteløg ?
Hjemmelavede ristede løg – nemt og lækkert.
Rigtig go´appetit!

3 Comments