Reklamelinks
Svampepaté med valnødder, quinoa og estragon
Denne svampepaté med valnødder, quinoa og estragon er en rigtig lækker vegetarisk ret, der er perfekt til små hapsere, som forret, på tapasbordet, som pålæg ovenpå et stykke rugbrød eller på et sprødt baguette. Har man blot en lille snert af frankofil i sig, vil den sikkert hitte – og så er den endda super nem at lave.
Svampepateen serverede jeg oven på små rugbrødschips for mine middagsgæster i weekenden, og dagene efter har vi nydt resterne ovenpå rugbrødsmadder.
Svampepaté med valnødder, quinoa og estragon
Dette skal du bruge
- 500 gram blandede svampe, eksempelvis champignons, portobello, kantareller
- 65 gram hakkede valnøddekerner
- 1 dl. hele lyse quinoagryn (koges)
- 2 dl. vand (til quinoagryn)
- 3 æg
- 1 dl. græsk youghurt
- 2 spsk. hakket frisk estragon
- 4-5 små skalotteløg
- 1 fed hakket hvidløg
- Lidt rapsolie (til stegning)
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl quinoaen og kog den i saltet vand i ca. 15 minutter ved svag varme under låg. Lad quinoaen køle af.
- Hak valnødderne groft. Rist dem på en tør pande ved kraftig varme nogle minutter. Ryst panden undervejs så valnødderne ikke branker. Kom de ristede valnødder i en skål.
- Pil og hak løgene fint. Skyl/rens svampene og hak også disse helt fint. Svits løgene i olien og tilsæt da svampene, rist ved kraftig varme til svampene er tørre og vandet er dampet fra. Tag svampeblandingen af varmen, og kom den i en skål – vend med quinoa, valnødder, hvidløg, estragon, æg, yoghurt, salt og peber.
- Kom nu din svampepaté i et ovnfast fad eller springform der er smurt med lidt olie.
- Bag din svampepaté med valnødder, quinoa og estragon i ca. 30 minutter på 175 grader.
Opbevaring og servering
Kom din svampepaté på lukkede sylteglas eller i en bøtte med tætsluttede låg og stil på køl, pynt evt. med friske blade estragon, timian og valnødder. Pateen kan holde sig i en lille uges tid på køl. Svampepaté med valnødder, quinoa og estragon er perfekt til små hapsere eller som tilbehør til tapasbordet – den egner sig også super fint som forret. Sund og vegetarisk ret med rigtig mange anvendelsesmuligheder. Er du vild med denne opskrift, så prøv også denne franske vegetariske forret : Pocheret æg.
Rigtig go´appetit!