Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier
Er der noget bedre en sprøde og syrlige hjemmesyltede asier til en god flæskesteg eller en gammeldags grydestegt kylling ? Herhjemme elsker vi alt hjemmesyltet – asier, rødbeder, agurker og råsyltede rødløg. Forleden lavede jeg en stor portion hjemmesyltede asier, og min opskrift skal naturligvis deles med dig.
Jeg var heldig at finde flotte store asier i Føtex til 10 kroner stykket. Det gav 3 store glas, så naboen har også fået et glas – han elsker nemlig også de syrlige stykker. De sprøde og syrlige hjemmesyltede asier er virkelig nemme at lave, men det tager to dage, da asiestykkerne skal udvandes i salt natten over.
Find flere hjemmesyltede herligheder lige her
Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier
Dette skal du bruge
- 2 store asier, ca. 2 kg
- 1,5 liter lagereddike
- 650 gram rørsukker
- Syltekrydderier, et halvt brev Melatin syltekrydderier
- 6-8 banan skalotteløg
- 4 stk. laurbærblade
- 1 bundt dild
- 4-5 kviste timian
- salt
- Atamon
Sådan gør du
- Skæl asierne, halvér dem og fjern kernerne med en spiseske. Skær asierne i skiver og fordel dem i bøtter. Drys asierne med fint salt og vend stykkerne med hænderne så salten fordeles jævnt på alle stykker – vær ikke bange for at være rundhåndet med saltkrukken. Læg låg på bøtterne med de saltede asier og stil dem på køl til næste dag.
- Skold dine sylteglas og hæld lidt atamon i glassene og ryst godt, så atamonen når hele vejen rundt i glasset.
- Skyl de saltede asier i et dørslag og vend dem et par gange til du fornemmer at saltvandet er skyllet af
- Fyld dine sylteglas med asier og fordel dilden jævnt
- Kom eddike, sukker, syltekrydderier, laurbærblade og løg (halveret) i en tykbundet gryde. Kog op til sukkeret er opløst. Hæld den varme lage over asierne til den lige netop dækker – pynt med lidt dild og frisk timian på toppen og luk låget. De sprøde og syrlige hjemmesyltede asier stilles på køl eller i et mørkt køligt rum med det samme.
Asierne kan holde sig på køl i 4-6 måneder, men mon ikke de er spist inden 😉 Spis dem til alverdens gode mormorretter, eller på leverpostejen.
Rigtig go´appetit!

3 Comments