Blog posts

Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier

Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier

Velkommen i mit køkken

Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier

Er der noget bedre en sprøde og syrlige hjemmesyltede asier til en god flæskesteg eller en gammeldags grydestegt kylling ? Herhjemme elsker vi alt hjemmesyltet – asier, rødbeder, agurker og råsyltede rødløg. Forleden lavede jeg en stor portion hjemmesyltede asier, og min opskrift skal naturligvis deles med dig.

Jeg var heldig at finde flotte store asier i Føtex til 10 kroner stykket. Det gav 3 store glas, så naboen har også fået et glas – han elsker nemlig også de syrlige stykker. De sprøde og syrlige hjemmesyltede asier er virkelig nemme at lave, men det tager to dage, da asiestykkerne skal udvandes i salt natten over. 

Find flere hjemmesyltede herligheder lige her

Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier 

Dette skal du bruge

  • 2 store asier, ca. 2 kg
  • 1,5 liter lagereddike
  • 650 gram rørsukker
  • Syltekrydderier, et halvt brev Melatin syltekrydderier
  • 6-8 banan skalotteløg
  • 4 stk. laurbærblade
  • 1 bundt dild
  • 4-5 kviste timian
  • salt
  • Atamon

Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier

Sådan gør du

  • Skæl asierne, halvér dem og fjern kernerne med en spiseske. Skær asierne i skiver og fordel dem i bøtter. Drys asierne med fint salt og vend stykkerne med hænderne så salten fordeles jævnt på alle stykker – vær ikke bange for at være rundhåndet med saltkrukken. Læg låg på bøtterne med de saltede asier og stil dem på køl til næste dag.  
  • Skold dine sylteglas og hæld lidt atamon i glassene og ryst godt, så atamonen når hele vejen rundt i glasset.  
  • Skyl de saltede asier i et dørslag og vend dem et par gange til du fornemmer at saltvandet er skyllet af
  • Fyld dine sylteglas med asier og fordel dilden jævnt 
  • Kom eddike, sukker, syltekrydderier, laurbærblade og løg (halveret) i en tykbundet gryde. Kog op til sukkeret er opløst. Hæld den varme lage over asierne til den lige netop dækker – pynt med lidt dild og frisk timian på toppen og luk låget. De sprøde o syrlige hjemmesyltede asier stilles på køl med det samme.

Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier Sprøde og syrlige hjemmesyltede asier

 

Asierne kan holde sig på køl i 4-6 måneder, men mon ikke de er spist inden 😉 Spis dem til alverdens gode mormorretter, eller på leverpostejen.

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

Skriv et svar