Pocheret æg på smørstegte hvide og grønne asparges
Nu til en af mine yndlings forretter. Pocheret æg på smørstegte hvide og grønne asparges – en rigtig lækker vegetarisk forret, der smager af forår. Opskriften udviklede jeg for mange år siden, og har lavet den rigtig mange gange. Som forret synes jeg, det er en sikker vinder. Den har da også vundet førstepladsen i en opskriftkonkurrence fra Lurpak for nogle år tilbage. Den skal naturligvis på bloggen. En lækker forret uden kød eller fisk der vil falde i de flestes smag.
Har man ikke pocheret æg før, kan det godt være lidt udfordrende, men fortvivl ej, der er hjælp at hente på youtube, og der er altså ikke mange krummer i det.
At pochere æg er noget alle kan lære, hvis ikke på klassisk vis, da ved hjælp af den meget nemme “snydemetode”. Men pas på med at pochere ægget for længe i det næsten kogende vand, blommen skal flyde ud når man skærer i det med kniven. Jeg pocherer selv mine æg i ca. 1,5 – 2 minutter – jeg har set opskrifter med op til 5 minutter. (Så er det altså ikke pocheret, nærmere smilende æg)
Kombinationen af pocheret æg på smørstegte hvide og grønne asparges er helt perfekt sammen med den bløde blomme og den klassiske vinaigrette med sennep og eddike. Jeg krydrer retten med karse, dild og frisk timian og topper den med stykker af lækker italiensk parmesanost. Forretten kan pyntes med radiser, jordbær og smørstegte rugbrøds croutons. Jeg lavede denne forret i lørdags, da vi havde kæresteaften. På hver tallerken lagde jeg 1 hvid asparges (de kostede 20 kr. stk.) og 5 grønne asparges, ovenpå kom det pocherede æg med pynt.
Dette skal du bruge (til to pers.)
- 2 – 4 hvide asparges
- 8-10 grønne asparges
- Smør til at stege asparges
- 2 store økologiske æg
- Karse
- Dild
- Timian
- 2 radiser
- 2 jordbær
- Et stykke forårsløg (ca. en ½)
- Sherryvineddike, hvidvinseddike el. tilsvarende
- Sennep, gerne estragonsennep
- Lidt frisk citronsaft
- Lidt høvlet parmesanflager
- Flagesalt og friskkværnet peber
Pocheret æg
- Kom vand og lidt eddike i en stor gryde eller i en dyb sauterpande
- Slå æggene ud i hver deres lille skål/kop
- Lige før vandet når kogepunktet, rører du med et piskeris i vandet, så det laver en snurretop
- Kom ægget ned i midten af vandet og lad det samle sig. Brug en lille si eller en hulske til at vende ægget forsigtigt
- Lad ægget flyde rundt i vandet i ca. 1,5-2 minutter og placer det straks ovenpå dine smørstegte asparges
- Pynt tallerken med fine stykker radise, jordbær, forårsløg, parmesan og krydderurter
Eddike, citronsaft og sennep piskes let sammen med salt og peber og dryppes tilfældige steder på tallerkenen
Nina
6. april 2017 at 11:53Det ser rigtig lækkert ud. Skal helt sikkert prøves. 🙂 Garanteret velfortjent du vandt den konkurrence.