Blog posts

Citronfromage – super lækker retro dessert

Citronfromage – super lækker retro dessert

Desserter

Citronfromage – super lækker retro dessert

Citronfromage er en super lækker dessert – den minder mig om min mormor, der altid lavede en masse fromager. Den bedste fromage var citronfromagen. Herhjemme elsker vi citroner. Jeg har dem altid, vi bruger dem i madlavningen, i rengøringen, i drinks/vand og senest har jeg haft succes med at bruge dem i min opvaskemaskine. (Det renser maskinen og tallerkener, glas og bestik bliver skinnende rent)

I påsken lavede jeg en rigtig lækker luftig citronfromage med den helt perfekte syre-sødme balance. Opskriften får du lige her.

 Citronfromage – rigtig lækker retro dessert  Citronfromage - super lækker retro dessert

Dette skal du bruge

  • Saften fra 3 øko/usprøjtede citroner, samt skal fra 2 stk.
  • 3 hele æg
  • 4 blade husblas
  • 120 gram sukker
  • Evt. lidt mandler eller pistacienødder som pynt 
  • 0.4 Liter piskefløde 

Sådan gør du

  1. De 4 blade husblas udblødes i koldt vand, (ca. 10 minutter) imens æg og sukker piskes lyst. Den opblødte husblas kommes i et vandbad og smeltes med væsken, der hænger ved.
  2. Hæld citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften med husblas i æggemassen og pisk til alt er ligeligt fordelt. 
  3. Pisk over halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i æggemassen. Den resterende fløde piskes inden servering. (pynt) 
  4. Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.
  5. Før servering dekorerer du citronfromagen med flødeskum og nødder og citronstrimler. 

Prøv også disse lækre Italienske mini citrontærter

Citronfromage - super lækker retro dessert Citronfromage - super lækker retro dessert

Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.