Italienske mini citrontærter med mascarponecreme
Reklame i samarbejde med bagetid.dk. Disse italienske mini citrontærter med mascarponecreme spiste vi med stort velbehag i weekenden, da vi havde gæster til italiensk aften i lørdags. De faldt i god jord blandt gæsterne, og var et dejligt sødt og frisk indslag ovenpå en middag med flere karakteristiske og smagfulde italienske retter.
Jeg elsker citrontærter, og opskriften til disse mini citrontærter er inspireret af den klassiske tarte au citron, som er en af mine yndlingsdesserter. De italienske mini citrontærter har jeg toppet med en lækker cremet og frisk mascarponecreme – den matcher den sød-syrlige og sprøde citrontærte helt perfekt.
Sponsoreret samarbejde med Bagetid.dk
Ideen til mine italienske mini citrontærter kom til mig i torsdags, da jeg modtog disse minitærteforme (←reklamelink) i silikone fra Bagetid.dk (←reklamelink). De er geniale og virkelig nemme at bruge. Jeg er overrasket over, hvor let tærterne slipper formen og bare glider ud.
De færdigbagte citrontærter satte jeg til afkøling på min afkølingsrist (←reklamelink), som netop er helt uundværlig, når man vil bevare den lækre sprødhed i tærtebundene. Oppe i mit hoved vrimler det allerede med en masse nye opskrifter klar til at blive afprøvet i samspil med mine små fine silikoneforme.
Italienske mini citrontærter med mascarponecreme
Dette skal du bruge
Tærtebund (mørdej)
- 250 gram hvedemel
- 175 gram stuetempereret smør fra lurpak
- 75 gram flormelis
- 1 æg
Citroncreme
- Filetter af 2 hele citroner
- Saften af 1 lille citron
- Skallen af 1 økologisk eller usprøjtet citron
- 2½ dl. piskefløde
- 3 hele æg
Mascarponecreme
- 250 gram mascarpone
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- 2 spsk. sukker
- Kornene af en halv vaniljestang
- 50 gram flormelis
- Skallen af 1 lille økologisk citron
Sådan gør du
- Start med mørdejen. Bland alle ingredienser til mørdejen sammen ved at ælte det til en klump på køkkenbordet.
- Når dejen er blevet blød og homogen, lægges den på køl i en frysepose i mindst en halv time eller til dagen efter, hvorfor ikke være godt forberedt.
- Del mørdejen i 6 lige store stykker måske får du lidt overskydende mørdej, du kan bruge til småkager som linser eller hindbærsnitter.
- Beklæd tærteformene med et lag udrullet mørdej, kom dejen godt ned i formene, så de flotte markeringer fremtræder.
- Bag tærterne “blindt” ved 220 grader i 15 minutter ved at lægge et stykke bagepapir over og fylde det med bønner eller pasta – det forhindrer tærtebunden i at hæve. Imens forberedes citroncremen ved at blende det hele til en homogen flydende creme. Det er vigtigt at skære al skræl af to af citronerne inden de filetteres – så undgår du at få det bitre hvide citronkød med.
- Fjern nu bagepapiret og bag tærterne i yderligere 7-8 minutter. Skru ovnen ned på 150 grader og lad tærterne køle af i ca. 15 minutter inden citroncremen fyldes i tærterne og færdigbages i ca. 40 minutter til citroncremen er fast.
- Tá de færdigbagte citrontærter ud af mini silikoneformene og køl dem af på en afkølingsrist eller en bagerist. Imens forbereder du mascarponecremen ved at piske æggeblommer hvide sammen med sukker og vanilje, brug en håndpisker til dette. Æggehvider piskes stive sammen med flormelis. Mascarponen vendes forsigtigt i æggemassen, hvorefter de stive hvider vendes i – det hele kan efterhånden piskes forsigtigt sammen til en glat creme med et piskeris. Tilsæt skallen af en citron til mascarponecremen, og smag den til. Måske trænger cremen til yderligere 1 tsk. flormelis eller citronskal.
- Klip spidsen af en frysepose og sæt en stjernetyl fast herved, kom mascarponecremen i fryseposen og dekorer de italienske mini citrontærter med den friske mascarponecreme. Pynt med lidt revet citronskal, mynteblade eller citronmelisse. For at sætte et sidste prik over iét i det italienske tema, pyntede jeg mine citrontærter med syltede kirsebær. Server kagerne straks eller sæt dem på køl i en lukket beholder – jeg kom dem i madpakkekasser for at beskytte dem bedst muligt.
Rigtig go´appetit!
Sponsoret af Bagetid.dk
2 Comments