Blog posts

Ravioli med osso buco, salvie og citronskal

Ravioli med osso buco, salvie og citronskal

Gæstemad, Simreretter, Velkommen i mit køkken

Ravioli med osso buco, salvie og citronskal

Ravioli med osso buco, salvie og citronskal serverede jeg som forret for nogle gode venner i weekenden. En perfekt afstemt ret, lød det fra gæsterne – jeg er også selv blevet ret vild med dette fyld til de små pastapakker.

Fyldet med osso buco, citronskal, frisk salvie, rosmarin og balsamicoglaserede løg var helt utrolig lækkert – en ide der kom til mig, sidst jeg lavede osso buco, hvor jeg var så smart at gemme lidt af kødet og fonden til disse delikate ravioli. Det betyder naturligvis, at hvis du vil lave denne ret, må du først i gang med simregryden og lave en portion osso buco – men hey, du slår dermed to fluer med et smæk, og får dobbelt op på fantastisk mad, der begge dele er velegnet som gæstemad.  

Ravioli med osso buco, salvie og citronskal

Dette skal du bruge til raviolifyld

  • ca. 250-300 gram mørt færdigbraiseret osso buco kød
  • ca. 2½ dl. fond fra osso buco (bruges som sauce til de færdige ravioli)
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 store friske salvieblade 
  • 2 spsk. god italiensk balsamicoeddike 
  • Skallen af 1 økologisk/usprøjtet citron
  • Lidt frisk rosmarin    

Raviolidej

  • 325 gram tipo 00 hvedemel
  • 100 gram alm. hvedemel
  • 5 hele æg
  • Lidt salt

Sådan gør du

  1. Er det første gang, du laver hjemmelavet ravioli, så læs lige dette indlæg forinden – her finder du også en video, der illustrerer hvordan du former, udruller og fryser dine smagfulde små pastapakker. 
  2. Svits løg og hvidløg i olivenolie til de er blanke, hæld balsamicoeddike ved sammen med frisk rosmarin og salvieblade, rør med jævne mellemrum til væsken er fordampet. 
  3. Hæld løg, kød og citronskal ned i en foodprocessor (←reklamelink), giv det et par omgange. 
  4. Kom en god teskefuld osso bucofyld i dine ravioli, de skal koges i kogende saltet vand i ca. 3 – 4 minutter. Har du frosset dine ravioli, skal de koge i godt 5 minutter i frossen tilstand.   
  5. Hæld osso bucofond på en pande sammen med en sjat kraftig rødvin, laurbærblade, et løg og friskhakket salvieblade. Lad saucen koge godt ind, si saucen når den er reduceret godt. Hæld den tilbage på panden og varm den op sammen med dine ravioli med osso buco, salvie og citronskal.
  6. Anret dine ravioli i en dyb tallerken, riv parmesanost over og pynt med friske krydderurter.   

Ravioli med osso buco, salvie og citronskal Ravioli med osso buco, salvie og citronskal Ravioli med osso buco, salvie og citronskal Ravioli med osso buco, salvie og citronskal

Ravioli med osso buco, salvie og citronskal

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.