Blog posts

Perfekt glaseret hamburgerryg

Perfekt glaseret hamburgerryg

Hverdagsmad, Mormormad, Velkommen i mit køkken

Perfekt glaseret hamburgerryg

En perfekt glaseret hamburgerryg smager jo bare super godt sammen med hasselbackkartofler, grøntsager og salat eller helt klassik til grønlangkål, brunede kartofler og rødkål ved juletid. Glaseret hamburgerryg er helt oplagt at lave af et stykke overskydende hamburgerryg eller Bayonneskinke.

Glaseret hamburgerryg er nemt og hurtigt at lave, når du allerede har en hamburgerrygrest liggende i køleskabet. Indenfor en halv time er der perfekt glaseret hamburgerryg, og det er dejligt at få brugt resterne med lidt god variation. 

Hvis du gerne vil lave en perfekt glaseret hamburgerryg, er det først og fremmest vigtigt at bruge en hamburgerryg af god kvalitet – køb en hos slagteren der ikke er pumpet med for meget vand. Derudover bør du aldrig koge din hamburgerryg, men derimod stege den i ovnen indpakket i stanniol – det er mit absolut bedste tip ift. at få det mest saftige og møre kødresultat. Se min populære opskrift på ovnbagt hamburgerryg lige her, opskriften er til dato en af bloggens mest læste. 

For at opnå en perfekt glasering der ikke er for vandig eller tynd som marinade, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken sennep du anvender – mængden af brun farin og sennep er naturligvis også vigtig. Brug hellere en hjemmelavet sennep der ikke er ligeså vandig og fyldt med tilsætningsstoffer som den fra supermarkedet. En god fingerregel er at bruge lige dele sennep og farin – altså 4 spsk. sennep til 4 spsk. brun farin afhængig af hamburgerrygens størrelse. 

Perfekt glaseret hamburgerryg

Dette skal du bruge 

Sådan gør du

  1. Smør hamburgerryggen ind i sennep ved brug af en spiseske eller pensel. Krydr med friskkværnet peber og beklæd den med brun farin.  
  2. Læg den glaserede hamburgerryg på en bradepande beklædt med bagepapir, her kan du også placere kartofler og grøntsager eller andet tilbehør.    
  3. Bag den i forvejen tilberedte hamburgerryg i godt en halv time ved 200 grader varmluft.    
  4. Lad den glaserede steg stå på et spækbræt i ca. 10 minutter inden den skæres i skiver. Imens kan du forberede og færdigbage det øvrige tilbehør.     

Perfekt glaseret hamburgerryg Perfekt glaseret hamburgerryg Perfekt glaseret hamburgerryg Perfekt glaseret hamburgerryg

Perfekt glaseret hamburgerrygRigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.