Blog posts

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Ferie og rejsebeskrivelser

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Motivationen for at lave en miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen er dels opstået af efterspørgelser og opfordringer fra mine læsere, og ikke mindst min egen lyst il at skrive om vores ferieoplevelser og dele mine bedste tips og erfaringer. At holde ferie sammen, se og opleve nyt er noget nær den bedste investering, man kan gøre sig som familie. At lave et grundigt researcharbejde forinden, kan bidrage til en bedre ferie – det er generelt vores erfaring. 

Vi har besøgt de fleste omkringliggende byer og særlige spots rundt Gardasøen, og vi har boet forskellige steder på begge sider af søen. Vælger man en ferie ved Italiens største sø, er mulighederne for at få sig nogle fantastiske ferieoplevelser virkelig gode – søen kan opleves på mange forskellige måder, og der er noget for alle.

Belligenhed

Vi har altid holdt os til de mindre campingpladser, der er til at overskue for både børn og voksne. Det kan være svært, at hitte rundt i alle de forskellige campingpladser og områder ved Gardasøen – det er noget vi igennem årene, har lært ved netop at tage hyppige dagsbesøg til forskellige byer rundt søen, henholdsvis i bil, båd og på cykel.  

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen

Hvor og hvordan vil i bo ?

Inden i booker Jeres ferie ved Gardasøen, vil jeg anbefale Jer følgende:

 1. Undersøg nøje hvilken omkringliggende by I ønsker at bo ved.
 2. Få overblik over Jeres prioriteringer – vil I bo lige ved stranden med en tilhørende strandpromenade, der i gå-afstand fører til en hyggelig lille by eller på et større resort med pools, barer og restauranter.
 3. Måske er I mere til at bo nogle kilometer fra søen oppe i bjergene langt fra turisme og postyr, her er der mange muligheder for at indlogere sig til billige penge og få en autentisk og smuk fredfyldt ferie.
 4. Overvej ligeledes hvordan du vil bo – Villa, lejlighed, hotel, agriturismo eller den mere sociale ferieform på en campingplads. Læs mere om det lige her her, hvor du kan få gode tips til kør-selv ferien, hvis dette er Jeres valgte rejseform.

Hvad er du til ?

Ved Gardasøen er der byer, jeg elsker at besøge på en enkelt dagstur, det er også byer, jeg ikke kunne drømme om at bo ved. Det er naturligvis de mest populære og lidt overturistede byer som Sirmione, Lazise, Peschiera del garda og Limone sul Garda. De er alle vidunderlige byer spækket med smukke bygningsværker og med en storslået og interessant historie – bestemt et visit værd. Problemet med en by med et eksplosivt turistniveau er, at den former sig efter gæsterne – det ses og mærkes tydeligt, og på en måde mister byen lidt af sin dna og charme. Dermed ikke sagt at man ikke kan få en fantastisk ferie ved disse populære byer – det er jo fuldkommen individuelt, hvad man går efter. For mit vedkommende er der blot mange andre byer, jeg hellere ville bo ved. 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen

Tilbring en dag på søen

Lej en speedbåd og pak drikkevarer, madpakke og solcreme og oplev søen fra vandet. Dette har vi gjort tre gange, og har aldrig fortrudt at bruge de penge, det koster. Speedbåde kan lejes rigtig mange steder rundt søen, og prisen svinger lidt ift. området. Prisen ligger typisk på 800-1400 kroner, afhængigt af valg af båd (vælg en båd med solsejl) og antal lejetimer. Jeg anbefaler, at man lejer en båd i mindst 4 timer, da det er begrænset hvor meget, man kan nå at se og opleve på mindre tid. Det er skønt at hoppe i søen fra båden og bade, og det er fedt at solbade på dækket til den fantastiske udsigt fra søen til land, vand og bjerge mens vinden hopper i håret og båden suser afsted i høj fart. Ungerne elsker det, og har flere gange med kyndig vejledning fra deres far, fået lov at styre båden. Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Besøg på vingårde

For os er det en tilbagevendene tradition at køre ud til forskellige vinbønder i nærheden af søen – nogle vingårde ligger lige op ad søen, mens andre er placeret i nogle kilometers afstand langs motorvejen eller oppe ad bjergene. Du kan erhverve dig kort med ruter over vingårde, hvis det virker lidt uoverskueligt, men du kan også bare køre langs søen og holde øje med skilte – sådan har vi fundet de fleste vingårde. Nogle af de bedre steder er vi vendt tilbage til, men ellers kører vi bare på opdagelse, som vi kalder det. Det er vigtigt, at have in mente at de holder siesta på langt de fleste vingårde, så kør afsted efter kl. 15.00. Ved “turistfælderne” holder de dog altid åbent, men gå udenom disse, de er oftest dyre og knap så engagerede. Besøg i stedet de gårde hvor passionen og kærligheden til druerne er stor – de elsker at fortælle vininteresserede om deres livsværk, give smagsprøver og gode tilbud. 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Besøg en ridderborg

Ridderborge er der mange af langs søen, nogle er meget velholdte mens andre ligger i ruiner. Et besøg på en ridderborg er som at indtræde i en kulisse, der tager dig mange hundrede år tilbage i tiden – det er enormt spændende både for børn og voksne. Jeg vil varmt anbefale borgen i Malcesine der er helt utrolig smuk og med en enestående udsigt over sø og by, samt de to borge på halvøen Sirmione. Her finder du en meget velbevaret klassisk ridderborg midt i byen og lidt længere øverst med udsigt til Jamaica beach (fantastisk badestrand) ligger et spændende museum på en stor romersk ruin, det er virkelig imponerende at bevæge sig rundt i. Giver man sig tid til at læse tavlerne, er der en meget interessant historie at få med – noget vores børn slugte råt, da vi besøgte ruinerne for 3 år siden.  

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Gardaland

Er du afsted med dine børn, vil du uden tvivl komme på hitlisten over verdens bedste forældre, når du inviterer ungerne i Gardaland. På mange måder minder dette enorme lege, forlystelses -og eventyrland om et kæmpe Fårup sommerland eller mindre Disneyland. Brug en dag i dette land, men vælg en dag hvor der måske er lidt overskyet, gerne hvor vejrudsigten melder om regnbyer og lign. Det vil kunne ses på antallet af besøgende gæster, hvilket letter på lange køer til forlystelserne. Det kan hurtigt blive meget varmt at stå i kø i op til en time i høj sol og 30 grader. Husk en rygsæk fyldt med kolde drikkevarer og solcreme. Entreen i Gardaland for en familie koster omkring 1000 kroner, men der er ofte rabatter at hente forskellige steder, så orienter dig om dette, inden du besøger parken.    Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Oplev gardasøen fra himlen 

Monte Baldo bjergkæden ligger med en blændende udsigt over Gardasøen mod syd og med en panoramaudsigt over dolomoiterne mod nord, bliver det ikke smukkere på dage hvor vejret er klart og solrigt. Fra den smukke by Malcesine kan du tage svævebanen 2000 meter op for ca. 1000 kr for to voksne + to børn. På Monte Baldo har man fundet mange spændende forhistoriske og geologiske skatte, og bjergkæden er også kendt for sine vilde orkideer, et rigt dyreliv og ikke mindst den populære  Monte Baldo ost, der produceres i små hytter på bjerget. Alt i alt en storslået og enestående oplevelse, der er værd at prioritere. Jeg vil anbefale dig at komme enten tidlig morgen eller til Siesta ved 14-15.00 tiden om eftermiddagen – det hjælper på køen til svævebanen, der ofte er meget lang. 

Gastronomiske oplevelser

Italienerne forstår sig på mad og vin, de er eminente til krydring, tilsmagning og at få mest muligt ud af ganske lidt. Jeg elsker italiensk mad, hvilket også er let at se på mine opskrifter. Der er rigtig mange gode restauranter ved Gardasøen og ligeså mange turistfælder, så lav lidt forarbejde hjemmefra, hvis du ønsker den helt unikke restaurantoplevelse ved Gardasøen. Jeg kan varmt anbefale dig denne skønne restaurant i Bardolino, der udelukkende drives af kvinder – det er en Michelin bib-gourmand. Det er dog generelt ret nemt at finde en god restaurant til pengene omkring søen ved blot at søge anbefalinger på tripadvisor eksempelvis. At spise ude er meget billigere end i Danmark, hvilket giver mulighed for at spise på restaurant oftere. Børn er altid meget velkomne – det er hunde iøvrigt også på restauranter med udendørsservering. 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Besøg disse fantastiske byer

Jeg vil blot fremhæve disse 10 udvalgte byer, som jeg er særligt begejstret for – det bliver for stort at gå i dybden med dem alle, men jeg vil anbefale dig at læse lidt om dem før et visit, så du ved, hvad du ikke må misse. Fælles for alle disse byer er, at de har en helt særlig stemning over sig, der både er hyggelig, smuk og fascinerende på én gang – spændende historie og unikke bygninger, det er nogle af de byer man bare SKAL opleve, når man er ved Gardasøen. Vi har besøgt dem alle flere gange, og nogle flere end andre. 

 • Sirmione
 • Malcesine
 • Bardolino
 • Limone sul garda
 • Peschiera del garda
 • Garda
 • Riva
 • Salo
 • Torri del banaco
 • Lazise  

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Vandfald i Riva

Længst mod nord i toppen af søen finder du Riva, der er særlig populær, når det kommer til vandsportsaktiviteter. Godt 4 km fra Riva finder du den unikke naturslugt. Det er klippehuler med et smukt og voldsomt vandfald, der fosser igennem en klippekløft med 90 meter frit fald – inde i grotterne er der fugtigt og det smukke vandfald Cascata del Varone, imponerer børn og voksne. Vandfaldet har med sin enorme kraft skåret sig ind i klipperne igennem tusinder af år – det er ret fantastisk at opleve. Der er også et lille museum, og en tur i grotterne koster ikke ret meget – en fin og hurtig oplevelse, der er særlig skøn på de mest hede dage, hvor det er dejligt at blive kølet lidt ned.Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Sjove aktiviteter på søen

Stand-up paddleboard, kajak og vandski er blot et lille udvalg af de vandsportsaktiviteter, du kan fornøje dig med på søen. De adrenalinsusende aktiviteter der indbefatter en speedbåd, koster mest, så vær OBS på dette, hvis du drømmer om en vild tur på en banan eller et par ski på søen – prioriter hvad du vil bruge dine lommepenge på, da pengene hurtigt får ben at gå på. Vi holder os for det meste altid til kajak, vandcykler og stand-up paddleboards – det passer meget godt til vores familie. 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Gå på opdagelse i supermarkederne

Jeg elsker at handle i de Italienske supermarkeder, her er udvalget af råvarer imponerende og lækkert. Det bugner med friske råvarer fra vanvittigt mange forskellige producenter og regioner – det hele til rimelige priser. Det banker højt i mit gode madhjerte at handle ind til feriens kommende måltider, og jeg henter virkelig megen inspiration her. Jeg kan få flere timer til at gå med at gå og lure på det hele, for mig er det en rigtig god oplevelse hver gang. For italienerne er det kvalitet fremfor kvantitet, hvilket jeg er stor tilhænger af. Ved Gardasøen ligger der flere gode store supermarkeder, dem finder du hurtigt ved en simpel søgning på google maps. Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Varme bade i Cola 

I byen Cola kan du tilbringe en afslappende dag med familien i den fantastiske park, Parco termale del Garda. Parken er utrolig smuk og fyldt med en masse varme kilder – en dejlig luksuriøs wellnessoplevelse. Det er tilladt at medbringe sin køletaske med frokost og kolde drikkevarer, hvilket er en god ide, da entreen koster omkring 500 kr. for en familie. Har man købt sig adgang, gælder billetten tilgengæld en hel dag fra morgen til aften. Det er en skøn familieaktivitet, og her er lækre faciliteter, en cafe og restaurant.  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen  Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen 

Miniguide til fantastiske ferieoplevelser ved Gardasøen – værs´go 🙂

Rigtig go´ferie!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.