Kyllingefrikadeller med rucolasalat og citronskal
Disse sunde kyllingefrikadeller med rucolasalat og citronskal passer rigtig godt sammen med alt slags tilbehør, jeg kan komme i tanke om. Spis dem til alverdens salater og grøntsager, jeg nævner i flæng: bulgursalat, pastasalat, kartoffelsalat, gulerodsssalat og broccolisalat m.m. Dampede eller grillede grøntsager og ovnbagte kartofler og rodfrugter er også et helt perfekt match – super anvendelige og lækre frikadeller.
Hvis du har lidt forbehold overfor at tilsætte rucola i dine kyllingefrikadeller, vil jeg bare opfordre dig til at prøve det, inden du blindt afviser det – jeg tænker, at du vil blive positivt overrasket over den gode smag. Jeg er vild med det den finthakkede rucolassalat tilfører den ellers lidt fade kyllingefars, og sammen med hvidløg og citronskal giver det dellen en rigtig dejlig smag, der bare matcher det meste tilbehør. Rucolaen kan andet end blot at være en salat, dens dejlige småbitre nøddesmag passer rigtig godt sammen med mange råvarer. Rucola er lækker i pesto og pure eller finthakket i pastaretter, gryderetter, tærter og farsretter – prøv dig ad.
Brug også kyllingefrikadellerne i sandwiches, pitabrød og fladbrød sammen med sprøde salater og humus eller form små deller og sæt dem på spyd – bag dem i ovnen og brug dem til madpakkerne, det vil ungerne elske.
Kyllingefrikadeller med rucolasalat og citronskal
Dette skal du bruge
- 400 gram kyllingefars
- To gode håndfulde finthakket rucolasalat
- 1 æg
- 1 løg, revet
- 1 fed hvidløg
- Skallen af en citron
- 2 spsk. hvedemel
- Salt og peber
Sådan gør du
- Riv løg, hvidløg og citronskal og rør det sammen med æg og kyllingefars, krydr med salt og peber.
- Skyl rucolasalaten og hak den fint inden den røres i farsen. Tilsæt mel og rør farsen godt til du har en homogen småklistret fast fars.
- Form frikadellerne med en spiseske, steg dem på en pande i olie og smør på middel varme til de er gennemstegte.
- Server dem til lige præcis det tilbehør du har lyst til. På billederne ses de sammen med broccolisalat og ovnbagte rødbedestænger med persille.
Kyllingefrikadeller med rucolasalat og citronskal værs´go 🙂
Rigtig go´appetit!

1 Comment