Spaghetti carbonara med rucolasalat og rejer
Spaghetti carbonara med rucolasalat og rejer er en super lækker og lynhurtig pastaret, der er dejligt cremet og mættende. Opskriften har jeg udviklet i forbindelse med et samarbejde med en virksomhed, der skulle bruge nogle af mine opskrifter, det fortæller jeg nærmere om i næste uge. Denne spaghetti carbonara med rucosalat og rejer er bare så god, at jeg ville ærgre mig over ikke at udgive den her på domænet.
Er du vild med den traditionelle spaghetti carbonara, er jeg sikker på, at du også vil elske denne version, der dog hverken indeholder pancetta eller bacon – denne version er lige en tand mere frisk og sprød. Den røgede smag fra bacon er skiftet ud med rejer, og den er spækket med lækre grøntsager og gode smagsgivere, der gir retten en super portion velsmag.
Har du mod på at lave din egen hjemmelavede pasta, så læs mere lige her.
Spaghetti carbonara med rucolasalat og rejer
Dette skal du bruge
- 300 gram spaghetti
- 4 æg
- 200-300 gram grønlandske rejer
- 1/4 piskefløde knap og nap
- 1 dl. finthakket rucolasalat
- 2 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 hel chili
- 1 bakke cherrytomater
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 1½ dl. revet parmesanost
- 1 bundt hakket kruspersille
- 1 dl. basilikumblade
- Skallen af en uprøjtet citron
- 2-3 spsk. citronsaft
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager og øvrige ingredienser først. Halver tomaterne, snit peberfrugter i tynde strimler, hak løg og hvidløg, riv parmesanost og citronskal osv.
- Pisk æg og fløde sammen til en homogen masse. krydr med salt og peber.
- Fyld en stor gryde med rigeligt vand, når vandet koger saltes det med ca. 1 spsk. fint salt inden spaghettien tilsættes – kog den i ca. 7 minutter alt efter anvisning (de skal have et let bid). Hæld straks den al dente spaghetti i en anden skål – gem lidt af kogevandet
- Svits løg og hvidløg kort i lidt olie. Steg de halverede cherrytomater på panden sammen med peberfrugter, løg og hvidløg. Hæld frisk citronsaft over, lad det koge ind inden rejerne tilsættes.
- Hæld ½ dl. af kogevandet fra spaghettien ned i panden til løg, peberfrugter, rejer og cherrytomater. Kom den al dente spaghetti ned i panden og vend et par gange til spaghettien er fordelt jævnt mellem de øvrige ingredienser. Tilsæt revet citronskal og parmesanost.
- VIGTIGT: Sluk for varmen på panden, og hæld nu æggemassen ned til spaghettien lidt efter lidt mens du konstant vender spaghettien rundt – pas på det ikke emulgerer. Det skal gå lidt hurtigt.
- Tilsæt nu finthakket rucolasalat, persille og basilikum. Vend det hele et par gange. Krydr med salt og peber og server i dybe tallerkener.
- Pynt med revet parmesanost og friske krydderurter.
Rigtig go´appetit!
2 Comments