Blog posts

Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter

Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter

Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter

Denne opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter er dejlig krydret og let syrlig samtidig med at den har den der helt vidunderlige sødme og friskhed der opstår, når rabarber møder sukker. Det er genialt tilbehør til en god hjemmelavet porchetta, en sprød og saftig chorizokylling samt diverse lækre kødudskæringer, der lige har været en tur på grillen. Det smager generelt rigtig godt til svinekød som dippelse til en kotelet eller en skive flæskesteg. Sørg for at få brugt sæsonens herlige rabarber, jeg vil anbefale dig at lave et stort glas rabarberrelish, et par flasker saft, kompot og marmelader og ikke mindst en god stor flaske rabarbersirup.

Rabarber er genialt i det salte og søde køkken

De sidste par uger har huset duftet af rabarber, da jeg har kogt saft, sirup og lavet relish – jeg var heldig at få en kæmpe portion rabarber foræret af en af Mads søde kolleger. Vi lavede en fin byttehandel med en flaske rabarbersirup mod en pose rabarber. Min sirup bruger jeg i drinks som gin & tonic, i dressinger og marinader, ovenpå koldskål og i disse lækre gin & tonic vandis – de er så gode! 

 Sylteglas (←reklamelink) i forskellige størrelser er vigtige at have på lager, jeg har mange forskellige, og de store glas kan jeg slet ikke undvære, når jeg sylter og koger saft.

Rabarberrelish og rabarberkompot er bare vidunderligt tilbehør både i det salte og søde køkken, her er de friske og syrlige stængler geniale – de har da også igennem de seneste år vundet mere og mere indpas i de professionelle gastronomiske køkkener, hvor de ofte eksperimenterer med rabarber. Forleden aften spiste vi vores rabarberrelish til en salvie -og krydderurtesteg rustikt serveret sammen med rattatouille og baguettes – enkelt og vanvittigt lækkert.     

Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter

Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter

Opskrift på rabarberrelish til kød og grillretter

Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Rabarber, Relish
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8-10 stængler rabarber
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 stk citron saften
  • 130 gram sukker
  • 1 hel frisk chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 stk rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stk friske salvieblade
  • 1 tsk frisk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt og peber

Sådan gør du

  • Rens rabarber og skær dem i skrå skiver af ca. 2 cm. Skær rødløg i både, hvidløg og chili i små tynde skiver og ringe.
  • Kom olie på en pande og svits hvidløg og chili på mellemvarme i ganske kort tid, det må ikke branke eller stege - det skal blot syde og have lidt varme i et minutstid. Fisk chili og hvidløg op og læg til side på en tallerken.
  • Skræl ingefær og riv den. Vask krydderurterne og hak dem fint.
  • Kom rabarber, løg, hvidløg og chili i en gryde med eddike, sukker og citronsaft og lad det simre til sukkeret er smeltet, tilsæt nu revet ingefær, krydderurter samt salt og peber.
  • Lad det småsimre med få omrøringer i ca. 15-20 minutter. Hæld rabarberrelishen på skoldede og atamonskyldede patentglas og stil det på køl.
  • Server din rabarberrelish til kød -og grillretter. Den kan holde sig på køl i glasset i et par uger.

Rigtig  go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

  1. Inge baadsgaard
    10. juli 2020 at 17:49
    Reply

    Hej Anne Sofie ….
    Tænker jeg gerne ville tage lidt æbler i din rabarber relish, hvad mener du om det ?
    Kh. Inge B

    • Anne Sofie
      10. juli 2020 at 18:28

      Uha det blir stensikkert godt, men kom æblerne i rå👍

      Mvh.

      Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.