Blog posts

Opskrift på kyllingewok med peanutbuttersauce

Opskrift på kyllingewok med peanutbuttersauce

Hverdagsmad, Saucer

Opskrift på kyllingewok med peanutbuttersauce

Siden udgivelsen på min peanutbuttersauce har jeg fået et par henvendelser angående en god opskrift på kyllingewok med peanutbuttersauce. Jeg deler naturligvis gerne ud af mine opskrifter, og hermed får du mit bedste bud på denne skønne hverdagsret. Jeg elsker forespørgsler fra læserne, da det vidner om, at nogen derude læser med og bruger mine opskrifter – jeg er bare glad for at kunne hjælpe.

Er du ikke vild med smagen af peanutbutter, vil jeg anbefale dig at prøve en af mine andre opskrifter med kylling og grøntsager eksempelvis denne lækre ret. Peanutbuttersmagen i denne ret er lidt gennemtrængende, men på en rigtig lækker måde, hvis man altså er til det – i samspil med kokosmælk, tomat og grøntsager er det en rigtig velsmagende cremet omgang.  

Prøv også min gode opskrift på eksotisk og vietnamesisk kylling i ananas

Hurtig og lækker hverdagsret

Ungerne elsker min peanutbuttersauce som dip til nuggets, kyllingespyd og friske vietnamesiske forårsruller, og saucen i denne ret smager altså også forrygende i samspil med løg, flåede tomater, citronsaft, chili og græsk youghurt samt et mix af sprøde grøntsager tilberedt al dente. 

Wok er lig med lynhurtig tilberedning, hvilket også er gældende for denne skønne hverdagsret. Det tager mig ikke mere end godt 20 minutter at fremstille kyllingewok med peanutbuttersauce.  I wokken har jeg kylling, løg, chili, peberfrugt og gulerødder samt min skønne peanutbuttersauce dog tilsat lidt ekstra ingredienser. Opskrift på kyllingewok med peanutbuttersauce

Find grundopskriften på min peanutbuttersauce ved at klikke på nedenstående billede, den skal du bruge, hvis du vil lave denne opskrift på kyllingewok i peanutbuttersauce. ↓ Opbevar den overskydende sauce i et glas med låg eller en bøtte og brug det som marinade eller hæld det over en sprød grøn salat. Jeg bruger en foodprocessor som denne til at lave min sauce, det tager cirka 1 minut.

Peanutbuttersauce

Opskrift på kyllingwok med peanutbuttersauce

Ret Aftensmad
Køkken Asiatisk, Engelsk
Keyword Kylling, Peanutbutter, Wok
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 600 gram kyllingeinderfilet
 • 1 spsk revet ingefær
 • 2 spsk Olivenolie
 • 1 tsk rød karrypasta
 • 2 stk rødløg
 • 3 stængler forårsløg
 • 1 hel rød chili
 • 10 spsk peanutbuttersauce se opskrift i ovenstående link
 • 2 store gulerødder
 • 2 stk røde peberfrugter
 • 1 dåse flåede tomater
 • 10 stk cherrytomater
 • 2 spsk græsk youghurt
 • 1 stk citron saften
 • 1 stk lime saften
 • 1 håndfuld ex. friske krydderurter, basilikum, mynte, koriander.
 • 1 tsk salt og peber smag til
 • 1 håndfuld halveret sugarsnaps

Sådan gør du

 • Klargør alle grøntsager og skær dem i mindre mundrette stykker alt efter hvad du foretrækker.
 • Halvér din kyllingeinderfilet, svits kødet i olie og rød karrypasta i en brandvarm wokpande. Vend kødet et par gange og læg det fra på en tallerken eller i en skål.
 • Svits peberfrugt, gulerødder, rødløg, forårsløg og chili ganske kort i lidt olivenolie inden de flåede tomater samt peanutbuttersaucen og kyllingestykkerne tilsættes. Kom revet ingefær, krydderurter og sugarsnaps i wokken, lad retten simre i godt 10 minutter.
 • Tilsæt græsk youghurt samt saften af en hel citron og limefrugt. Rør et par gange og smag til med salt og peber, friske krydderurter og evt. lidt mere limesaft. Lad wokretten sætte (5 min.).
 • Server til jasminris eller nudler og pynt med tynde skiver frisk rød chili, toppen af forårsløg samt krydderurter og evt. lidt peanuts.

Opskrift på kyllingewok med peanutbuttersauce

Opskrift på kyllingewok med peanutbuttersauceKyllingewokRigtig  go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.