Blog posts

Peanutbuttersauce som dip eller til marinader

Peanutbuttersauce som dip eller til marinader

Saucer, Tilbehør

Peanutbuttersauce som dip eller til marinader

Denne lækre peanutbuttersauce som dip eller til marinader er super nem og hurtig at lave og den er særlig velegnet til at dyppe friske vietnamesiske forårsruller i – ligesom den også smager vidunderligt på et stykke grillet svin eller kylling, eksempelvis drumsticks. Saucen passer også godt til en omgang kylling i peanutbuttersauce med grøntsager og som titlen antyder, er den naturligvis perfekt som dip og marinader.

Prøv denne lækre kyllingewok med peanutbuttersauce

Når jeg laver denne sauce, er det som regel til de førnævnte friske forårsruller i rispapir, og jeg laver gerne en stor portion, så jeg har en portion af den lækre  sauce stående i køleskabet i et patentglas, så er det nemlig både nemt og hurtigt at lave en ny lækker ret. Peanutbuttersaucen skal bruges indenfor 3-5 dage, spis den også som salatdressing, som dip til gnavegrønt eller hjemmelavede nuggets/kyllingesticks, på kød -og grøntsagsspyd og i wokretter eller i din smoothie.

Er peanutbutter sundt ?

Ja og nej, det er ikke ligefrem sundhedsfremmende medmindre du er undervægtig, men det er heller ikke usundt, hvis du undlader at overspise den kalorieholdige Peanutbutter. Det giver lidt sig selv, at store daglige doser ikke er sundt, men du kan sagtens spise lidt af en sauce som denne flere gange på en uge, uden du skal bekymre dig videre over det. Nogle spiser peanutbutter dagligt som pålæg ovenpå lyst brød, det er dog navnlig englænderne, der har denne vane. Vegetarer og folk der træner meget spiser det også jævnligt, da det giver en god mæthedsfornemmelse og indeholder en del gode fibre og proteiner. Vælg en økologisk peanutbutter, de indeholder generelt et højt indhold af peanuts og knap så meget olie, sukker og salt som de billige glas – jeg køber ofte denne fra Rema1000.  

Peanutbuttersauce som dip eller til marinader Peanutbuttersauce som dip eller til marinader Peanutbuttersauce som dip eller til marinader

Friske vietnamesiske forårsruller med peanutbuttersauce

Peanutbuttersauce som dip eller til marinader

Ret Dip, Dressing, Sauce
Køkken Asiatisk, Indisk
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 5 minutter

Ingredienser

 • 300 gram chuncy peanutbutter økologisk, rema1000
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 stk lime saften
 • 2 stængler forårsløg
 • 1 fed hvidløg
 • 3 stk cherrytomater
 • 1 spsk revet ingefær
 • 1 tsk chiliflager
 • ½ tsk spidskommen
 • ½-1 tsk salt og peber smag til
 • 2 spsk friske koriander
 • 3-4 stk mynteblade
 • 1 lille håndfuld basilikumblade

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller god blender og blend til du har en ensartet sauce. Hæld peanutbuttersaucen på glas og i små skåle klar til servering.
 • Opbevar saucen på køl i et patentglas i 3-5 dage. Tilsæt evt. lidt sesamolie hvis du ønsker at bruge saucen som dressing til salater.

Rigtig  go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

3 Comments

 1. Bente Skovgaard
  30. maj 2019 at 12:29 PM
  Reply

  Det smager bare så godt. Tror jeg fik det til indisk mad en gang. Mums

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.