Blog posts

Sprød og saftig chorizokylling

Sprød og saftig chorizokylling

Hverdagsmad, SU venlige retter, Velkommen i mit køkken

Sprød og saftig chorizokylling

En sprød og saftig chorizokylling er virkelig en udsøgt lækkerbisken. Jeg fylder forsigtigt kyllingen med tynde chorizoskiver, der placeres under skindet. Det giver kødet den lækreste røgede paprikakrydrede smag, du kan ønske dig – kyllingen bliver utrolig mør og saftig og skindet sprødt og smagfuldt.

Til chorizokylling får vi typisk en spanskinspireret risret eller hasselbachkartofler, ovnbagte tomater og en sprød blandet salat med citron og olivenolie. Jeg vil anbefale dig at købe et stykke chorizopølse i god kvalitet, da kan du selv bestemme smag og styrke, og god kvalitet kan altid smages. Jeg er vild med den økologiske chorizopølse fra Aalbæk, men jeg bruger også ofte en mild chorizo med pikant chili fra Føtex og Netto – de kan købes til en rigtig fornuftig pris.  

Sprød og saftig chorizokylling

Dette skal du bruge (4 pers.)
  • 1 hel kylling
  • 15-20 skiver chorizopølse
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1-2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Madsnor og køkkenrulle
Sådan gør du
  1. Rens og skyl kyllingen, skær røven af – den hverken pynter eller smager godt. Dup kyllingen helt tør med køkkenrulle.
  2. Krydr kyllingen indvendigt med salt, peber og rosmarin og gnub/gnid/masser salt ind i skindet. 
  3. Skær hvidløg og chorizopølse i tynde skiver.
  4. forsigtigt fyldes skiver af hvidløg og chorizo ind under skindet, så det hviler på det rå kyllingekød. Brug evt. en finger til at løsne skindet fra kødet inden det fyldes. Med lidt snilde kan du mærke, hvor meget du kan løsne skindet. Fyld hvidløg og chorizo alle de steder du kan – chorizoen skal dog ikke ligge i lag.
  5. Bind ben og vinger sammen med madsnor, det er med til at holde på saften. Læg kyllingen på ryggen i en bageplade eller i et ovnfast fad.
  6. Pensl kyllingen med olivenolie, drys med flagesalt og kværnet peber, hiv rosmarinen i mindre stykker og placer dem jævnt ovenpå på kyllingen. 
  7. Steg kyllingen i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 40 minutter afhængig af kyllingens størrelse.
  8. Skær kyllingen ud i store stykker af bryst med vinge og hele lårstykker, server til det tilbehør du foretrækker. 

Sprød og saftig chorizokylling Sprød og saftig chorizokylling Sprød og saftig chorizokylling Sprød og saftig chorizokyllingSprød og saftig chorizokylling

Sprød og saftig chorizokylling

Sprød og saftig chorizokylling

Sprød og saftig chorizokylling
Er du vild med helstegt kylling, skal du da også prøve min opskrift på karrykylling med bagte løg.

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.