Blog posts

Sommerens kør-selv ferie 2018

Sommerens kør-selv ferie 2018

Ferie og rejsebeskrivelser, Livsstil

Sommerens kør-selv ferie 2018

Har du styr på sommerens kør-selv ferie? Eller er det ikke noget, du har skænket en tanke? Måske er du helt tom for ideer, eller tvivler på, om det der kør-selv ferie overhovedet er noget for dig og din familie? Genkender du ovenstående udsagn, så læs videre i nedenstående hvor jeg deler vores overordnede planer for sommerens kør-selv ferie 2018 – måske kan du finde inspiration her. 

Flere har nysgerrigt sendt mig beskeder i indbakken på bloggens facebookside og Instagram, for at høre lidt om vores ferieplaner – andre har efterspurgt anbefalinger og info vedrørende søerne i Norditalien, om campingpladser og boliger, tips til køreturen osv – jeg er glad for, at kunne hjælpe, så spørg endelig løs og meget gerne offentligt her på bloggen eller på facebooksiden, så andre også kan drage nytte af snakken.

Det meste af sommerferien bookede vi allerede i starten af januar. Jeg kan godt lide at være i god tid, så jeg kan gå og glæde mig til ferien, spare op og få de bedste rabatter (Læs mere om det her). Den lange ventetid bruger jeg på at forberede mig til ferien ved at læse og nørde en masse om de forskellige seværdigheder, attraktioner og begivenheder der er i området. Kærligheden til de Norditalienske søer er stor og synes nærmest umættelig. I år skal vi bo ved 3 vidunderlige søer, vi besøger to velkendte søer og stifter bekendtskab med en ny. Vi er afsted i knap 3½ uge, og vi glæder os som altid afsindigt! 

Kør-selv ferie til de Norditalienske søer.

I år er valget altså endnu engang faldet på de Norditalienske søer. Har du endnu ikke haft denne fornøjelse, kan jeg varmt anbefale dig at prøve det. Der er virkelig lækkert og smukt ved søerne i Norditalien – det er noget helt særligt! Det betyder meget for os, at vejret er med os, når vi er på ferie – masser af solrige badedage er et must, og dem er vi næsten garanteret, når det kommer til sommer i Italien. Kun èt enkelt år ud af efterhånden mange har vi oplevet enkelte dage med regn, men det var tilbage i det berygtede 2014, hvor hele sydeuropa var hærget af kæmpe store regnbyger igennem flere uger over sommeren. Det sker naturligvis ikke i sommeren 2018… Sommerens kør-selv ferie 2018 Sommerens kør-selv ferie 2018

Kør-selv ferien til Italien

Som altid starter vores kør-selv ferie, så snart bilen kører mod syd. Igen i år har vi to overnatninger i Tyskland – på denne måde bliver ingen for køretrætte eller udmattede til at nyde ferien – en prioritering vi har gjort os de sidste 3 år, da vi erfarede, at der var rigtig mange fordele herved. Det er rigtig dejligt at nå frem til overnatningsstedet allerede ved tidlig eftermiddagstid og være frisk og udhvilet, da det giver energi til at udforske området og bare nyde, at ferien er igang. Der er så mange smukke og spændende steder i Tyskland, og man bor og spiser billigt. Jeg bruger Booking.com til at finde de bedste priser på de hyggeligste “Gasthaus”, og google maps til at finde de hurtigste ruter. 

Sommerens kør-selv ferie 2018

Lago di Garda

Vores første uge i Italien tilbringes i år ved Gardasøen. Her har vi booket et mobilehome på en skøn lille campingplads imellem Bardolino og Garda. Pladsen har vi boet på før – vi ved derfor, at her ikke er noget som helst “turist-tivoli” over campingpladsen eller området. Campingpladsen ligger lige ned til en dejlig strand ved en promenade, der fører til begge byer. På stranden er der badebroer og et par hyggelige strandbarer – og det er en rigtig lille perle, der er godt gemt fra den værste turistbølge. På mountainbike er det fedt at køre til Riva og videre op til Ledro-søen. Gardasøen har vi besøgt mange gange, læs mere om det her.  Sommerens kør-selv ferie 2018Sommerens kør-selv ferie 2018

Lago di Caldonazzo

Anden uge i Italien tilbringes ved Caldonazzo-søen, der ligger mere nordligt i sydtyrol/trentino. Her har vi aldrig været, men vi har hørt meget om søen og området fra familie, der har nydt flere ferier ved søen. Her har vi booket 1 uge i et mobilehome på en lækker campingplads, der har lidt af det hele. Der er børnedisco, pool, lækker strand til søen, flot område og en fed belligenhed ift. at udforske by og bjerge i forbindelse med de mange populære mountainbikeruter. Caldonazzo-søen er ligesom alle de andre italienske søer meget ren, men den er særligt kendt som en af Europas varmeste søer – den glæder vi os til at hoppe i. Det bliver spændende at udforske et nyt område i Norditalien/trentino og ikke mindst lære en ny sø at kende.

Lago di Orta

Tredje og sidste uge i Italien skal nydes ved den smukke Ortasø, der siges at være den reneste sø i Europa. Vi har booket et mobilehome på den samme lille skønne campingplads, som vi boede på sidste år, Camping Orta. Læs om denne ferie lige her. På camping Orta var der så skønt, roligt og ganske vidunderligt at vi fortrød vores korte ophold på 5 nætter i den lækre bungalow sidste år. Nu glæder vi os til at tilbringe en uge ved den fredfyldte sø, som jeg forelskede mig hovedkulds i tilbage i 2015, hvor vi første gang stiftede bekendtskab med den lille sø. Den tyske filosof Friedrich Nietzsche mente at et ophold ved Lago D’Orta ændrede hans liv for altid – sådan har jeg det faktisk også! Sommerens kør-selv ferie 2018Sommerens kør-selv ferie 2018Læs mere om Ortasøen her.Sommerens kør-selv ferie 2018

Overvejer du at holde ferie ved en af de mange Norditalienske søer, så lad mig endelig høre om Jeres ferieplaner. Jeg vil også meget gerne høre lidt om dine erfaringer med Norditalien.

Se flere postkort fra Italien i nedenstående link her↓

Husk at der lige nu er mange gode rabatter at hente, book inden ultimo februar for at få de bedste rabatter på det største udvalg. Læs også tips til kør-selv ferien her, det er efterhånden et gammelt indlæg, men der er stadig mange gode praktiske og nyttige tips at hente. 

Bella Italia

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.