Blog posts

Postkort fra Ortasøen i Piemonte

Postkort fra Ortasøen i Piemonte

Familieliv, Ferie og rejsebeskrivelser, Livsstil

Postkort fra Ortasøen Piemonte

Postkort fra Ortasøen i Piemonte er nummer 2 ud af 4 i en føljeton af postkort fra vores kør-selv ferie denne sommer. Fra Zell am see gik turen videre til den smukke Lago di Orta. Læs hvad The Guardian skriver om den uopdagede sø her.

Ortasøen i Piemonte

Vores første møde med den smukke Ortasø glemmer jeg aldrig! Det skete lidt tilfældigt sidste år, da vi boede ved nabosøen Lago Maggiore. Jeg forelskede mig hovedkulds i det “uturistede”, uspolerede og frodige område – faktisk blev jeg rørt til tårer over den “breath-taking” skønhed, der omkransede søen. Reaktionen kom lidt bag på mig, men The Guardian beskriver det meget fint med denne sætning: There is something for the soul there as well as for the eye. Sidste år besøgte vi Ortasøen af to omgange, simpelthen fordi vi bare måtte tilbage og suge lidt mere til os. Jeg vidste, at jeg måtte tilbage dertil og holde ferie – derfor faldt valget på Camping Orta i år. Postkort fra Ortasøen i Piemonte

Camping Orta

På Camping Orta boede vi i et hus med en fantastisk udsigt over hele søen. Den lille campingplads lå helt ned til søen, og her boede vi sammen med min svigerfar og hans kone i en lille uges tid (alt for kort tid). Det bedste ved det 2 etagers hus, var den store terrasse med panoramaudsigt over søen – det var fantastisk at sidde der og nyde solnedgangen og fordøje dagens mange indtryk, ligesom det var den perfekte måde at vågne op på om morgenen. Trods  campingpladsens lille størrelse var der alt det, man skulle bruge. Der var en lille legeplads, en bar og restaurant/cafe, en god privat strand med græs og badebro, flotte toiletforhold, vaskemaskiner og en lille købmand. Campingpladsen er bygget op i terrasser, så alle er garanteret en god udsigt. Det var god træning til røv og ben at gå op ad de stejle bakker. En dejlig campingplads jeg meget gerne vender tilbage til, måske næste gang i egen campingvogn. 

Postkort fra Ortasøen i Piemonte
Filosofisk morgensnak
Postkort fra Ortasøen i Piemonte
8 års fødselsdag på terrassen

Postkort fra Ortasøen i Piemonte

Belligenhed

Campingpladsen har en rigtig god belligenhed, den ligger i gå-afstand fra den gamle middelalderby Orta San Giulio, som i den grad er et-to-tre-ti besøg værd! Indenfor få hundrede meter er der et par restauranter, nogle barer og en fin lille Gelateria (isbutik). Supermarkedet kan man nå i bil på 10 minutter, Italiens næst største sø, Lago Maggiore på under 30 minutter og Milano på under 1 time. Overvejer du at holde ferie ved Ortasøen, vil jeg varmt anbefale dig at lade dig indlogere på Camping Orta, enten i hus, mobilehome, lejlighed eller i egen campingvogn.

Ortasøen

Som de fleste andre Norditalienske søer er Ortasøen virkelig lækker at bade i – den er utrolig ren, der er ingen strøm, og har du et par dykkerbriller, kan du se mange meter frem. Det er noget mine drenge elsker. De dykker efter fisk og søger skatte fra middelalderen. De elsker også at slå smut i vandet, hoppe fra badebro og sejle i cykelbåde eller kajak. Der er rigeligt at fornøje sig med på søen. Postkort fra Ortasøen i Piemonte Postkort fra Ortasøen i PiemontePostkort fra Ortasøen i Piemonte Postkort fra Ortasøen i Piemonte Postkort fra Ortasøen i Piemonte

Middelalderbyen Orta San Giulio

Turen fra campingpladsen til den historiske by Orta san Giulio er til fods rigtig smuk. Det er en skøn tur langs søen, og når man kommer til byens torv Piazza Motta rammer man direkte ind i middelalderkernen. Her finder man caféer med udendørsservering, små specialbutikker med lækre råvarer, byens gamle rådhus og kirke – her er alt, hvad man behøver for at tilfredsstille et passioneret italienerhjerte. For enden af torvet er der udsigt til den lille ø, Isola di san Giulio. Herfra kan man sejle med den kommunale rutefærge til den smukke Ø, der malerisk ligger placeret midt på søen. Det er en spændende og smuk oplevelse og turen koster blot 3 euro pr person.

Postkort fra Ortasøen i Piemonte
Færgelejet foran Isola san Giulio
Postkort fra Ortasøen i Piemonte
Færgetur til Øen
Postkort fra Ortasøen i Piemonte
Fødselsdagsfrokost på LA MOTTA

Postkort fra Ortasøen i Piemonte

Postkort fra Ortasøen i Piemonte
Huse fra 1500 tallet
Postkort fra Ortasøen i Piemonte
Den lille Ø i den lille sø

Romantisk atmosfære

Orta san Giulio er en by der emmer af romantik, overalt hvor du færdes i de små kringlede gågader, er der denne særlige stemning, der gir dig glædesbobler og kærlighedssug i maven – en slags forelskelsesrus. Byen er derfor oplagt til kærestedates! Mads og jeg nød godt af bedsteforældrenes følgeskab – vi fik nemlig en børnefri aften og gik på date. Det var en eventyrlig aften, nok en af de mest romantiske dates nogensinde. Vi var heldige at finde det helt perfekte lille spot på en restaurant med ét eneste ledigt bord tilbage lige ved søen. Det var endda restaurantens mest intime plads, så vi var tilfredse. Her nød vi 3 dejlige timer med god mad, vin og snak til en enestående smuk udsigt – solnedgang over sø og ø. Husene på øen er efter solnedgang oplyst af lamper, så man stadig kan nyde udsigten når mørket falder på.Postkort fra Ortasøen i Piemonte

Fra en skyfri himmel skinnede solen samtlige dage ved Ortasøen med temperaturer fra 30 – 36 grader. Det var lige dét, alle trængte til efter nogle regnfulde dage i Østrig. På husets terrasse nød vi dejlige måltider, solnedgange, lange samtaler og masser af hygge. Det var derfor lidt vemodigt at tage afsked med vores to rejsemakkere (svigerfar og kone), der atter vendte snuden mod Danmark. Ferien havde været god ved os, men forude ventede endnu et eventyr – heldigvis! Efter et solidt morgenmåltid og et sidste syn af den skønne solopgang, gik turen mod Toscana! Læs mere om det i næste postkort.

Ciao!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

7 Comments

 1. Katrine
  11. august 2017 at 7:01 AM
  Reply

  Wow! Sikke nogle smukke billeder fra en lækker ferie.
  Jeg kan godt forstå, I valgte det sted. Jeg er meget misundelig på DET HELE 😀 På den gode måde, altså 😉

  God weekend 🙂

  • Anne Sofie
   11. august 2017 at 7:05 AM

   Tak Katrine!

   Det var også bare lækkert! Vi trængte til et eventyr, og det fik vi <3

 2. Malene
  11. august 2017 at 6:30 PM
  Reply

  Det lyder som et fantastisk sted. Det må straks på min rejse bucket list.

  • Anne Sofie
   11. august 2017 at 7:42 PM

   God ide Malene, du vil ikke fortryde det :)Vi vender stensikkert tilbage igen! God weekend

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.