Blog posts

Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

Velkommen i mit køkken

Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

Det er pærelet at lave den franske klassiker Pære belle Hélène.  Jeg synes, at den er ekstra lækker med passionsis og chokoladesauce – det giver desserten den helt rigtige syre og sødmebalance. Jeg er også stor fan af retter med forskellige konsistenser – det gør sanseoplevelsen bedre, og giver en større tilfredsstillelse. Passionfrugtkernerne tilfører knas, og den bløde kolde is er perfekt i samspillet med den fede lune chokoladesauce – det giver den klassiske franske dessert et ekstra pift, der klæder den rigtig godt.

Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

Pære belle Hélène

Dette skal du bruge (Pærene, til 4 personer) 
  • 4 flotte pærer
  • 400 gram sukker
  • 6 dl. vand
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet citron, skallen og saften
Sådan gør du

Hæld vand, citronsaft, sukker, korn fra vaniljestang og strimler af citronskal ned i en gryde. Bring det i kog. Skræl pærene, bevar stilken. Lad pærene småsimre under låg til de er møre (ca. 45 minutter). Lad pærene afkøle i lagen.Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

Passsionsis og chokoladesauce  

Dette skal du bruge
  • Ca. en ½ liter vaniljeis, købt eller hjemmelavet
  • 2 stk. passionfrugter
  • 2 dl. piskefløde
  • Korn fra en ½ vaniljestang 
  • 50 gram mørk chokolade, min. 42% 
  • Evt. lidt mynteblade eller drys af hakkede sukkerristede mandler
Sådan gør du

Passionsis

Kom vaniljeis, 1 dl. fløde, vaniljekorn og al indmaden fra passionfrugterne (gem skallerne) ned i en skål, pisk det let sammen til det får en homogen konsistens. Kom i lufttæt bøtte og frys. 

Chokoladesauce

Forsigtigt bringes 1 dl. fløde i kog i en lille kasserolle. Sluk for varmen og tilsæt chokoladen, rør rundt til det er opløst og glat.Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

Servering

Rens skallerne fra passionfrugterne, kom en stor kugle is heri og placer den fint på desserttallerkenen. Hæld chokoladesauce ved og stil din pære oprejst. Pynt som fantasien rækker og nyd den herlige dessert.Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesaucePære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce

Prøv også denne lækre Citronfromage

Rigtig god appetit! 

    

MADfilosoFie - May the force be with you!

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejser, familie, livsstil, skønhed - tips og tricks

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *