Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce
Det er pærelet at lave den franske klassiker Pære belle Hélène. Jeg synes, at den er ekstra lækker med passionsis og chokoladesauce – det giver desserten den helt rigtige syre og sødmebalance. Jeg er også stor fan af retter med forskellige konsistenser – det gør sanseoplevelsen bedre, og giver en større tilfredsstillelse. Passionfrugtkernerne tilfører knas, og den bløde kolde is er perfekt i samspillet med den fede lune chokoladesauce – det giver den klassiske franske dessert et ekstra pift, der klæder den rigtig godt.
Pære belle Hélène med passionsis og chokoladesauce
Pære belle Hélène
Dette skal du bruge (Pærene, til 4 personer)
- 4 flotte pærer
- 400 gram sukker
- 6 dl. vand
- 1 vaniljestang
- 1 usprøjtet citron, skallen og saften
Sådan gør du
Hæld vand, citronsaft, sukker, korn fra vaniljestang og strimler af citronskal ned i en gryde. Bring det i kog. Skræl pærene, bevar stilken. Lad pærene småsimre under låg til de er møre (ca. 45 minutter). Lad pærene afkøle i lagen.
Passsionsis og chokoladesauce
Dette skal du bruge
- Ca. en ½ liter vaniljeis, købt eller hjemmelavet
- 2 stk. passionfrugter
- 2 dl. piskefløde
- Korn fra en ½ vaniljestang
- 50 gram mørk chokolade, min. 42%
- Evt. lidt mynteblade eller drys af hakkede sukkerristede mandler
Sådan gør du
Passionsis
Kom vaniljeis, 1 dl. fløde, vaniljekorn og al indmaden fra passionfrugterne (gem skallerne) ned i en skål, pisk det let sammen til det får en homogen konsistens. Kom i lufttæt bøtte og frys.
Chokoladesauce
Forsigtigt bringes 1 dl. fløde i kog i en lille kasserolle. Sluk for varmen og tilsæt chokoladen, rør rundt til det er opløst og glat.
Servering
Rens skallerne fra passionfrugterne, kom en stor kugle is heri og placer den fint på desserttallerkenen. Hæld chokoladesauce ved og stil din pære oprejst. Pynt som fantasien rækker og nyd den herlige dessert.
Prøv også denne lækre Citronfromage
Rigtig god appetit!
1 Comment