Blog posts

Bagt camembert med rosmarin og friske figner

Bagt camembert med rosmarin og friske figner

Forretter, Vegetarmad, Velkommen i mit køkken

Reklamelinks

Indlægget indeholder relevante reklamelinks, der kan have interesse for læseren

Bagt camembert med rosmarin og friske figner

Bagt camembert er en fuldkommen urimelig lækker ret set i forhold til, at den muligvis er blandt verdens nemmeste retter. Vi har fået bagt camembert som forret nogle gange, og den hitter hver gang – det er en virkelig taknemmelig forret. Det vigtigste ved dette forret, er at vælge en camembert af god kvalitet. Er man vild med ost, vil denne ret varme ethvert ostehjerte.  

Er du også vild med brieost ? Prøv denne lille ostepakke

Den lune bløde smagfulde camembert passer rigtig godt sammen med rosmarin, hvidløg, friske figner, flamberede valnøddekerner og akaciehonning. Den er også lækker med forskellige varianter af charcuteri og som indbagt i butterdej. Bagt camembert er perfekt til ethvert oste- og tapasbord. Det er en idiotsikker og forbavsende simpel ret, der både fremstår og smager af meget mere. Her er det (igen) afgørende at vælge nogle rigtig gode råvarer.

Dette skal du bruge

  • 1 eller 2 rigtig gode camembertoste. På billedet ses to forskellige oste, en almindelig god cremet mild variant og en lageret og mere kraftig fætter til den krydrede gane
  • 2-3 friske figner
  • Rosmarinkviste
  • 3 fed sorte hvidløg, ( fermenterede ) eller de almindelige
  • 1 spsk. figen, hyben eller kvædemarmelade, placeres midt ovenpå osten
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. cognac
  • Lidt valnøddekerner ristet på panden, overhældt med akaciehonning og flamberet i cognac – hældes over den færdigbagte ost

Sådan gør du

Stik rosmarinstilke og halve fed hvidløg i osten – pynt med figen/kvæde marmelade og et par skiver friske figner. Bages i ovnen i ca. 20 minutter (200 grader) i et ildfast fad, eller endnu bedre i en lille Tagine som denne her der også kan bruges på grillen. (250 grader). Enkelt! Pynt med friske figner og overhæld den varme camembert med de flamberede valnøddekerner og sørg for at få al “saucen” med. 

 

Servering

Til osten kan du spise skiver af franske baguettes, sprøde butterdejsstænger eller disse lækre hjemmelavede grissini – drik et godt glas fyldig hvidvin til, det smager bare så dejligt.

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.