Blog posts

Lækker og nem forret

Lækker og nem forret

Forretter, Velkommen i mit køkken

Lækker og nem forret

I aftes lavede jeg en nem og lækker forret ud af et stykke brie, lidt krydderurter og et par skiver parmaskine – Små pakker med brieost. I sidste uge købte jeg en stor brie (President) et tilbud fra netto jeg absolut ikke kunne modstå. Det er hovedsageligt mig der har en svaghed for brieost og det var kun lykkedes mig at få mig kæmpet igennem 1/4 af osten. Jeg vidste derfor at det højst sandsynligt ville ende med at jeg ville få halvdelen smidt ud og så var tilbuddet jo ikke rigtigt udnyttet. For at undgå blasfemisk madspild, kreerede jeg derfor en forret til manden og jeg – Det var jo lørdag. Jeg havde 3 skiver parmaskinke i køleskabet fra en anden dag og valget faldt naturligt på skinken – Det gav mig ideen til de indpakkede brieoste. Det blev en overraskende god og lækker forret og den er hermed kommet på mit repertoire over forretter til fremtidige gæstemiddage. Nem og lækker forret der økonomisk set også ligger i den gode ende. Den simple opskrift og fremgang får du her.

Små pakker med brieost

Ingredienser:

  • Brieost
  • Frisk rosmarin og timian
  • 1 fed hvidløg
  • Parmaskinke
  • Olivenolie
  • Læsøsalt og frisk kværnet peber

Billederne illustrerer fremgangen. Jeg lavede to pakker med brieost og inden de blev indpakket i parmaskinken, beklædte jeg dem med friske krydderurter, salt og peber og fintsnittede stykker af hvidløg der blev stukket ind i osten. De indpakkede brieost pakker bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Server evt. med råsyltede rødløg, chutney, tynde skiver smørristede rugbrødsskiver eller sprødt baguettes. Nem og lækker forret.
IMG_5652FullSizeRender (92) FullSizeRender (93) FullSizeRender (94) FullSizeRender (95)

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.