Blog posts

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin

Bagværk, Tilbehør, Velkommen i mit køkken

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin

Herhjemme elsker vi hjemmelavede grissini – de italienske knasende brødstænger der er uundværlige på ethvert tapasbord. Vi spiser dem rigtig tit fredag eller lørdag aften med hummusdip, mens vi venter på, at middagen bliver klar – vi kan bruge mange timer i køkkenet, på at forberede mad når vi har fri – så hænder det jo at man blir lidt snackens. Grissini er en dejlig let snack til at stille den værste sult hos store og små. Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin er også en dejlig snack at have med i madkassen, ungerne elsker dem , og giver jeg dem også en slags dyppelse med, er der ikke et øje tørt. 

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin 

Dette skal du bruge (ca. 25 stk.)
Dejen
  • 7 gram tørgær (et brev), eller 25 gram økologisk gær
  • 1½ dl. lunken vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. fint salt
  • 2 tsk. sukker
  • Ca. en ½ dl. revet parmesanost
  • 1 æggehvidde
  • Ca. 300 gram hvedemel

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin

Drys inden bagning
  • Ca. 2 spsk. hakket frisk rosmarin
  • Sesamfrø eller hørfrø/birkes hvis man er vild det
  • Flagesalt
  • Vand til pensling 
Sådan gør du
  1. Bland tørgær, olie, salt, sukker og æggehvide med det lunkne vand, rør til gæren er helt opløst.
  2. Vend melet i lidt efter lidt mens røremaskinen arbejder. Lad det få en 5-10 minutter på maskinen
  3. Mærk på dejen, den skal ikke være klistret men heller ikke tør
  4. Kom dejen ud på bordet – ælt til du har en samlet homogen dejmasse
  5. Lad dejen hæve overdækket i en skål i ca. 1 time
  6. Del dejen i 25 stykker og rul dejstykkerne mellem fingrene så de bliver lange og tynde, lav dem så tynde som muligt uden de går i stykker
  7. Giv evt. dine dejstænger et lille twist, tryk eller andet du finder dekorativt – læg dem på en bradepande med bagepapir.
  8. Pensl grissinierne med lidt vand og drys med friskhakket rosmarin og flagesalt eller sesam, chiliflager, paprika, brikes, hørfrø eller andre krydderier du elsker
  9. Bages midt i ovnen 25-30 minutter på 170 grader, sørg for at alle stænger er adskilte. 
  10. Ta´de færdigbagte sprøde grissini ud af ovnen og køl dem ned – bag dem endnu engang i 10 minutter på 150 grader, ta´dem ud og lad dem afkøle helt inden servering 

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin

 

Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin Hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarinServer de hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin til tapas- og ostebordet – spis det også til bagt camembert, hummus eller til enhver god pesto eller ostecreme. 

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

6 Comments

  1. Helle Jakobsen
    11. maj 2019 at 3:47 PM
    Reply

    Hvor længe holder de sig sprøde?

    • Anne Sofie
      11. maj 2019 at 3:50 PM

      Vi plejer at spise dem indenfor et par dage, så det er svært at sige

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.