Sprøde butterdejsstænger til tapas og ostebordet
De sprøde butterdejsstænger er super anvendelige til mange retter, de er ikke bare geniale til tapas og ostebordet, de er også lækre til suppe, bagt camembert, som appetizers og snack til dip. Prøv også stængerne med fyld af pesto/oliventapenade og parmaskinke. Jeg har desværre ikke været så god til at få taget billeder af de sprøde butterdejsstænger, selvom vi tit får dem til tapasbordet – så du må stille dig tilfreds billederne fra gemmeren.
Er du vild med sprøde stænger, vil du elske hjemmelavede grissini med parmesanost og rosmarin
De sprøde butterdejsstænger var en idé jeg fik, da jeg deltog i økologisk høstmarked 2016. Her skulle jeg lave små smagsprøver til mange hundrede gæster. Jeg lavede min gode høns i asparges udelukkende med råvarer fra Lille Østergaard Økologi, og vurderede hurtigt, at det ville blive lidt “overkill” med en hel tartelet til hver gæst. Derfor søgte jeg et alternativ til det sprøde element fra tarteletten, der er så kedetegnende for den klassiske ret. Til smagsprøverne lavede jeg små neutrale butterdejsstænger drysset med lidt læsøsalt, de var helt perfekte hertil, men de er også fantastiske med pesto, tapenader eller smøreost viklet med skinke – du smører pesto/tapenade eller ost på halvdelen af butterdejen og dækker/lukker så med den anden halvdel. De er også fantastiske blot med krydderier – hvem elsker ikke butterdej?
Dette skal du bruge
- 1 eller 2 ruller butterdej
- Olivenolie
- Fyld til butterdejsstængerne, evt. parmaskinke
- Flagesalt
Sådan gør du
Skær lange tynde strimler af butterdejen, og pensl dem med olivenolie og drys med salt – ønsker du en kortere stang, så halver strimlerne, du bestemmer selv længden. De lange strimler kan du med fordel sno, det ser dekorativt ud. Se denne video hvis du ønsker at lave fyldte butterdejsstænger.
De sprøde butterdejsstænger smager dejligt til :
Div. pestoer, tapenader og smøreostcreme og hummus
Rigtig go´appetit!
2 Comments