Blog posts

Løgsuppe kogt på andefond

Løgsuppe kogt på andefond

Suppe, Tips & Tricks, Velkommen i mit køkken

 Løgsuppe kogt på andefond

Løgsuppe kogt på andefond er en af de her retter, der er opstået takket være en anden ret. Jeg går meget op i at mindske madspild og i det hele taget udnytte mest muligt fra mine råvarer.

I går var det udover min fødselsdag også “Mortens aften”. Vi fejrede det naturligvis med andesteg med hele svineriet.  Jeg lå på sofaen mens manden knoklede i køkkenet. Det var i øvrigt super lækkert og vellykket, så jeg var ret imponeret og følte mig forkælet. Når man laver andesteg eller steg i det hele taget, så gir det altid nogle muligheder for at lave nye og andre retter. Det kan f.eks. være rester fra kød der anvendes anderledes i en tærte eller i en sammenkogt ret. Du kan også være heldig, at få en lækker fond som du kan bruge i suppe eller lave en lækker glace af – Der er mange muligheder, og det handler om at være lidt kreativ og opfindsom og bare turde kaste sig ud i det. Jeg forsøger altid at bruge alle vores rester, og sådan kommer mange nye retter til herhjemme – sådan undgår jeg madspild. Jeg gir dig et bud på, hvordan du kan bruge fonden og andefedtet fra din “Mortens and”.

Vi havde en stor portion fond og andefedt tilbage, og derfor har jeg til aften lavet min version af den lækre franske løgsuppe. Den blev virkelig god og super smagfuld. Jeg brugte udelukkende de ingredienser og råvarer vi lige havde og det viste sig at være helt perfekt. Jeg vil derfor nu dele min opskrift med dig. Når jeg laver mad, har jeg ikke altid styr på måleforhold – det er med “gefuhl” og på slum når jeg kokkerer. Det er helt sikkert noget jeg vil forsøge at blive bedre til, når jeg laver opskrifter til bloggen. 

Løgsuppe kogt på andefond

Dette skal du bruge

 • 2-3 spsk. Andefedt ( Det hvide fedt på toppen af fonden )
 • 10 skalotteløg skåret i tynde ringe
 • 1 stort alm. gult løg i tynde skiver
 • Et bundt forårsløg
 • 1 stor porre i tynde skiver
 • Ca.  8-10 dl. vand
 • Ca.  2 dl. andefond ( Fra andestegen)
 • 2 fed fintsnittet hvidløg
 • 2 spsk. kalv/vildt fond fra flaske ( flydende)
 • En sjat hvidvineddike ( Jeg brugte en hvidvinseddike med estragon)
 • Små buketter fra 1/4 blomkål
 • Sprødstegt god bacon fra 5 skiver ( Jeg brugte den fra princip)
 • En sjat fløde (Kan udelades, men jeg synes det gir lidt ekstra til konsistens og smag)
 • Frisk rosmarin
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Svits løg, porrer og hvidløg i andefedt til det klarer
 • Tilsæt vand, fond og en lille dusk hakket rosmarin – lad det simre i ca. 10 min.
 • Tilsæt de små buketter blomkål
 • Tilsæt fløde og eddike og krydr
 • Lad det hele simre i ca. 10 min.
 • Tilsæt den sprødstegte smuldrede bacon
 • Smag til og server med lidt bacon på toppen, croutoner og frisk timian.

 

IMG_5347 IMG_5348 IMG_5349 Løgsuppe kogt på andefond Løgsuppe kogt på andefond Løgsuppe kogt på andefond

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.