Blog posts

Postkort fra Toscana

Postkort fra Toscana

Familieliv, Ferie og rejsebeskrivelser, Vin

Postkort fra Toscana

Med postkort fra Toscana får du her tredje poskort i en føljeton af fire. Fra Ortasøen i Piemonte kørte vi 500 km mod syd – langs kysten var det en overvældende og smuk tur, med flere pudsige vejløsninger, slidte rækværk, uendeligt mange lange tunneller og høje rustne broer. Det var en anelse nervepirrende for enkelte personer i bilen 😉 Hele ni dage skulle nydes i Toscana, og boligen var en stor lejlighed på en lækker vingård – et såkaldt Agriturismo. På dette postkort vil jeg lade billederne fortælle historien, for at undgå at jeg ender med en hel roman. Du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet nederst eller på Facebook

Postkort fra Toscana

Drømmen om Toscana har vi begge haft siden, vi var helt unge. Vinen, maden, naturen, de gamle byer, de smukke strande og generelt har tanken om den Toscanske livsstil altid tiltalt os. Idéen om at bo på et agriturismo har vi flirtet med siden vores første kør-selv ferie til Italien i 2012. Det var derfor helt oplagt at slå to fluer med ét smæk – kan det blive mere Toscana-agtigt end at bo på en vidunderlig vingård?

Agriturismo

Il Poggiarello er navnet på det smukke agriturismo vi boede på – vinproduktionen Muralia ligger forenden af gården og her produceres super lækre hvidvin, rødvin, rósevin og hedvin. Vores absolutte favoritvin hed Altana – den er iøvrigt i finalen om at få 3 glas i den fornemme italienske vinguide, Gambero Rosso.

Postkort fra ToscanaPostkort fra ToscanaPostkort fra Toscana

 

Postkort fra Toscana

Il Poggiarello ligger i Maremma ved den lille by Grosseto – stedet har en fantastisk placering i forhold til mange spændende attraktioner og oplevelser. Indenfor 1 times kørsel kan man opleve fantastiske Siena, smukke strande indenfor 25 minutter og Pisa knap 1,5 times kørsel væk. Den smukke sø Trasimeno ligger også i nærheden, men livet på det vidunderlige agriturismo er i sig selv rigeligt – vi nød hvert øjeblik og poolen blev da også flittigt benyttet.

Postkort fra Toscana
Ruin fra en gammel borg på toppen af et bjerg
Postkort fra Toscana
Udsigt til by og landskab fra den gamle borg
Postkort fra Toscana
Hajtæmmer og dykkermand
Postkort fra Toscana
Siesta i poolen
 La dolce vita

Værtsparret Chiara og Stefano havde en helt utrolig ro over sig, der smittede af på samtlige gæster – det var næsten magisk. Jeg kunne lide det hjertevarme par med det samme – man følte sig velkommen! Det her var virkelig ferien, der fik os helt ned i tempo – vi fik slappet af på en ny måde. Vingården var utrolig smuk, og jeg elskede at sidde i haven og nyde udsigten til de mange vinmarker.

På Il Poggiarello deltog vi i en vinsmagning med rundvisning i vinproduktionen samt to herlige middage i restauranten med fællesspisning med de øvrige beboere (omkring 20 pers.). De andre aftener lavede vi enten selv mad i køkkenet, eller spiste på nærliggende restauranter. Én aften lavede vi et stort tapasbord udendørs, det var rigtig hyggeligt at sidde der og nyde den smukke have og kigge på vores drenge spille fodbold. En anden aften besøgte vi en skøn restaurant, der lå på toppen af et bjerg – her nød vi den smukke solnedgang over det fantastiske landskab – Til maden fik vi en vin fra  selvsamme vingård vi boede på, det var lidt pudsigt! 

Postkort fra Toscana
Invitation til middag på vingården

 

Postkort fra Toscana
Tapas i haven

Postkort fra Toscana

Postkort fra Toscana Postkort fra Toscana Postkort fra Toscana
Siena 

Vores dagstur til Siena var en virkelig stor oplevelse. Vi var der fra morgenstunden, og det var hyggeligt at se byen vågne. Frokosten spiste vi på en meget populær restaurant tæt ved torvet, men blev desværre lidt skuffede, da vi havde forventet et højere niveau end det de præsterede både ift. service og gastronomi. Siena kaldte mine drenge for “Assassin´s Creed-byen”, fordi den lignede en kulisse fra det populære spil. At slentre rundt i de mange små kringlede gader med ældgamle brosten er noget helt særligt.

Siena er smuk og storslået. Det er ikke underligt, at Siena er optaget på UNESCO`S Verdensarvsliste, hvilket betyder, at byen modtager midler og ressourcer, der er med til at vedligeholde den, simpelthen fordi man vurderer, at den er særlig vigtig for menneskeheden at bevare. Dét berettiger i sig selv et visit! 

Postkort fra Toscana
Siena
Postkort fra Toscana
Det store runde torv
Postkort fra Toscana
Kirken i Siena

Postkort fra ToscanaSom pit-stop på vej til Comosøen besøgte vi Pisa. Det var en fin oplevelse. Om der er så meget mere at opleve i byen, er jeg ikke klar over – vi kom for at se tårnet. Det er imponerende, at det tårn endnu ikke er væltet. Det er også imponerende, at man har formået at lave så stor en fejlvurdering af undergrunden, for det ER virkelig skævt – mere end man kan se på billeder! 

Postkort fra Toscana
Det skæve tårn i Pisa
Postkort fra Toscana
Det var også sjovt at iagttage fotografer og modeller
Strandliv

Selvom vi boede på landet, var det i forholdsvis kort kørselsafstand til stranden. En dag tog vi på udkig efter en mere intim strand uden så mange turister, og vi fandt den smukkeste “hemmelige strand” flere kilometer nede af et bjerg – det var sindsygt hårdt at gå ned med al oppakningen til en dag på stranden, og ligeledes endnu værre at gå op igen i små 40 graders varme – men det var alle anstrengelserne værd! Her var rig mulighed for at snorkle og dykke efter fisk – drengene svømmede ud til en grotte, de var rigtig på eventyr.

Postkort fra Toscana
Postkort fra Toscana
Postkort fra Toscana
Postkort fra Toscana
Postkort fra Toscana
Postkort fra Toscana

På gensyn

Vores jomfrurejse til Toscana har givet os endnu større appetit for midt og Syditalien. Det samme gør sig gældende med agriturismo. Vi har virkelig forelsket os i Toscana og vender tilbage, når rette tid er. Vi drømmer om at opleve Toscana om foråret eller efteråret for at undgå de høje varmegrader, der netop er i højsommeren. Er du på udkig efter et sted at bo i Toscana, vil jeg på det kraftigste anbefale dig vælge Il Poggiarello. Det er livsnydelse i allerbedste forstand – det er det mest vidunderlige sted.

Postkort fra Toscana

Med postkort fra Toscana slutter jeg for nu, det er næsten umuligt at begrænse sig og udvælge/fravælge billeder – næste og sidste postkort i rækken er fra Comosøen, det kommer snarrest.

Ciao!  

Postkort fra Toscana
Et glas Altana med udsigt til vinmarkerne
”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.