Blog posts

Børnenes favorit chokolademuffins

Børnenes favorit chokolademuffins

Bagværk, Velkommen i mit køkken

Børnenes favorit chokolademuffins

I aftes lavede jeg en omgang af børnenes favorit chokolademuffins. De er super nemme og hurtige at smække sammen, og så smager de helt tilpas intenst af chokolade. De gode favorit chokolademuffins er søde og dejligt fedtede og lidt snaskede, særligt når man beklæder toppen med en glasur eller frosting som vist på billederne. Ønsker man at tilføje sine chokolademuffins et mere frisk touch, er de super lækre med lidt citronfrosting med hvid chokolade og frysetørrede røde bær.

Ungerne vil glæde sig over at se de deres favorit chokolademuffins i køleskabet, når de kommer fra skole imorgen – jeg er sikker på, at de sender mange kærlige tanker min vej, når de mæsker dem i sig. 

Børnenes favorit chokolademuffins er min egen gamle hjemmebiksede opskrift, der har hængt ved siden jeg lavede dem første gang, den har altid hittet blandt børnene. Muffins er jo kagen der bare aldrig kikser, de små runde kager er taknemmelige og hurtige at lave – de kan bages i et utal af variationer og pimpes så langt kreativiteten rækker. Opskriften her giver dig 12 store chokolademuffins, der tager under 1 time at smække sammen – så er de endda færdigbagte, afkølede og klistret ind i snasket frosting. 

Følger du med på min Instagram, kan du lige nu se hele tilblivelsen af børnenes favorit chokolademuffins i min story. Her kan du se små videoer og billeder fra mit køkken samt meget andet.

Børnenes favorit chokolademuffins 

Dette skal du brugeBørnenes favorit chokolademuffins

Chokolademuffins
 • 3 æg
 • 1 dåse kondenseret mælk, undtaget en lille deciliter
 • 200 gram mørk chokolade minimum 52%
 • 50 gram smør
 • 6 spsk. mel 
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljepulver
 • 1 spsk. flormelis
 • 1 tsk. salt

Sådan gør du chokolademuffinsdej

 1. smelt chokolade og smør i et vandbad. Pisk æg sammen med vanilje, sukker og kondenseret mælk. Sigt mel, flormelis og bagepulver igennem en si og pisk det hele godt sammen til dejen bliver helt glat og homogen.
 2. Den smeltede chokolade skal kun lige smelte, rør de sidste små chokoladeklumper ud i den smeltede masse, det må ikke var ret varmt. Hæld det ned til æggemassen og pisk dejen godt sammen.
 3. Fyld chokolademuffinsdejen ned i små smør-smurte muffinsforme, brug evt. en silikone muffinform de slipper let. 
 4. Bag dine muffins i en ovn på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. 
 5. Afkøles.
 6. Når dine muffins er kølet godt af, kan du dekorere dem med din favorit frosting eller glasur.  

Børnenes favorit chokolademuffins Børnenes favorit chokolademuffins Børnenes favorit chokolademuffins Børnenes favorit chokolademuffins

Hvid chokoladeglasur med kondenseret mælk

Dette skal du bruge
 • 70 gram hvid chokolade 
 • 1 dl. kondenseret mælk
 • ca. 50 gram smør i små stykker
 • 3 spsk. flormelis
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • Evt. et par dråber citronsaft
 • Frysetørret skovbær (pynt/drys)

Sådan laver du glasuren

 1. Hak chokoladen fint, smelt halvdelen i en skål enten over vandbad eller i microovn på ca. 30 sekunder. Rør resten af chokoladen i skålen med den smeltede chokolade og vend til chokoladen opnår en ensartet blød og glat masse.
 2. Tilsæt lidt vaniljesukker og rør den ud i chokoladen. Tilsæt nu kondenseret mælk og rør igen. 
 3. Kom smør af små firkanter i chokoladen, brug en gammel eller et lille piskeris – du kan også komme det hele i en større skål og bruge din håndmixer, men gaflen klarer fint dette arbejde.
 4. Tilsæt flormelis og evt. et par dråber citronsaft, (kan udelades) brug gaflen eller piskeris/mixer til at røre det hele godt sammen til en homogen masse.
 5. Kom glasuren på en frysepose og klip et lille hul i hjørnet af posen, dekorer nu dine muffins med denne glasur – vær ikke for rundhåndet med glasuren, da den er sød. Drys lidt frysetørrede bær eller anden krymmel over de færdige chokolademuffins. Server med friske frugter, te, kakao eller kaffe.     

Prøv også disse sunde og mættende squashmuffins der er perfekte i madpakkerne – endnu en favorit blandt børnene.  

Børnenes favorit chokolademuffins Børnenes favorit chokolademuffins Børnenes favorit chokolademuffins Børnenes favorit chokolademuffins Børnenes favorit chokolademuffins

Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.