Bananmuffins med blødt chokoladeovertræk
Disse lækre bananmuffins med blødt chokoladeovertræk er super nemme og lynhurtigt lavet. På mindre end en halv time, er der lidt sødt til eftermiddags -og aftenkaffen. Vi får bananmuffins, banankage, bananpandekager og smoothies når vi har en rest overmodne bananer liggende, så vi undgår madspild.
Det er nok et spørgsmål om smag eller temperament, om hvorvidt man fortrækker blødt eller hårdt glasur på sine muffins. I denne sammenhæng skal chokoladeovertrækket være højt og blødt og smage dejligt af god chokolade med et snert af kanel blot for lige at vende tankerne mod jul. Blødt chokoladeovertræk med kaffe er også vidunderligt dog knap så “småbørnsvenligt”. Andre gange skal der et knæk på chokoladeovertrækket for at fuldende en mundfuld af en dejlig hjemmelavet mazarintærte, hver ting til sin tid.
Giv dine bananmuffins en opgradering
Vil du køre dine bananmuffins helt ud på et herligt overdrev, prøv da at tilsætte dejen lidt mørk rom (1-2 spsk.), det går rasende godt sammen med banan og chokolade. Alkoholen fordamper i ovnen, kun den gode smag forbliver tilbage. Ønsker du derimod at bevare alkoholen, skal du blot erstatte vandet i glasuren med mørk rom. Det smager virkelig godt, men vælg en god mørk sødlig rom, der typisk drikkes som avec – du kan også lave to slags chokoladeovertræk, så er der også muffins til børnene.
Har du fået hang til rom, prøv da disse lækre mini romkugler
Opskrift på bananmuffins med chokoladeovertræk
Ingredienser
- 2 stk. overmodne bananer moset
- 3 stk. æg
- 50 gram smør smeltet
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. sukker
- 5-6 spsk. hvedemel
- 1 knsp. salt
- 40 gram mørk chokolade min 52%
Chokoladeovertræk
- 60-75 gram mørk chokolade min. 52%
- 4 spsk. flormelis
- 3 spsk. vand eller mørk rom
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. kanel
Sådan gør du
- Mos bananerne og pisk æg og sukker ved med let hånd. Tilsæt bagepulver, vaniljesukker og mel gennem en finmasket si og fordel med dejskraber.
- Tilsæt det afkølede lune smeltede smør sammen med salt, vend med dejskraber. Hak 25-40 gram mørk chokolade og tilsæt i dejen.
- Bages i muffinsform på 180 grader varmluft i 18-20 minutter.
Chokoladeovertræk
- Hak chokoladen og smelt over vandbad. Pisk flormelis og vand sammen i en skål.
- Vend den smeltede chokolade i den hvide glasur og rør sammen med smør. Smag til med stødt kanel.
- Fordel en spiseskefuld chokoladeovertræk over hver muffin, lad da dine bananmuffins stå i ca. 15 minutter inden servering. Kan opbevares på køl.
Rigtig go´ appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller “Tag” Madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
