Cheesecake med smag af strawberry daiquiri
Som dessert nytårsaften fik vi denne lækre cheesecake med smag af strawberry daiquiri. Kagen har jeg udtænkt sammen med min ældste søn, der elsker at eksperimentere og finde på nye kageopskrifter. Sammen indhentede vi inspiration fra mange forskellige cheesecakeopskrifter på Pinterest, og det resulterede altså i denne daiquiri cheesecake, som vi begge er blevet meget tilfredse med – ja, mine børn smagte også kagen.
Smag af strawberry daiquiri
Er du vild med den smukke cocktail strawberry daiquiri, vil du garanteret elske denne dessertkage – den er flot, farverig, cremet og virkelig smagfuld. Smagen af alkohol er ikke overdøvende, den giver blot et suverænt pift til de søde bær og den bitre limesmag. Selv foretrækker jeg en strawberry daiguiri, der smager meget af rom og limesaft, ellers bliver den let for sød til mig.
Lav din cheesecake dagen før
Salomon og jeg lavede vores fine cheesecake om formiddagen, hvor den skulle spises sent om aftenen til nytårsfesten. Men da vi smagte kagen dagen efter, smagte den faktisk bedre og af mere. Derfor vil jeg anbefale dig, at du laver den dagen i forvejen, hvis ellers muligheden er der. Laver du denne kage om vinteren, vil jeg ligeledes anbefale dig at bruge frosne bær i jordbærgeleen. Om sommeren skal du naturligvis bruge de friske danske sommerjordbær, der smager af en masse.
Prøv også denne vidunderlige dessertkage med browniebund og hindbærmousse.
Cheesecake med smag af strawberry daiquiri
Ingredienser
Kiksebund
- 200 gram havrekiks eller digestive
- 150 gram smør
- 50 gram Pistacienødder (gerne saltet) eller mandler
- 1 stk. springform, mellemstørrelse (18 cm)
- 1 stk. lagkageplast/folie.
Cheesecakecreme
- 3 blade husblas
- 6-8 spsk. hvid rom
- 1 stk. lime, både skal og saft
- 200 gram Naturel flødeost
- 200 gram cremefraiche (38%)
- 120 gram flormelis
- 2½ dl. fløde, gerne doublecream
Jordbærgelé
- 3 blade husblas
- 350 gram frosne jordbær eller friske sommermodne bær
- 2 spsk. vand
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. lys rom
- 70 gram rørsukker
- ½ stk. vanilje, kornene
Pynt
- 100 gram friske jordbær vendt i vanilje og rørsukker
- 5-6 stk. spiselige blomster
- 1 tsk. revet limeskal
- 4 stk. mynteblade
Sådan gør du
Bund
- Smør bunden af en springform grundigt med smør, placer kagefolie hele vejen rundt. Kom kiks og nødder i en foodprocessor og giv det et par omgange til det hele er hakket fint. Tilsæt mindre stykker af smør og giv det blend det hele i ca. 3-5 sekunder. Fordel nu kiksemassen i springformen, tryk det godt sammen. Stil på køl i mindst 45 minutter.
Cheescake
- Husblas lægges i blød i koldt vand i godt 10 minutter. Imens tilsættes rom, limesaft og limeskal i en lille kasserolle, varm det op (det må ikke koge). Vrid husblassen fri af vandet smelt den i rommen, pisk det sammen med et piskeris. Afkøl i ca. 10 minutter.
- Pisk cremefraiche, ost og flormelis sammen med en elpisker til du har en ensartet masse. Tilsæt nu 2 spsk. ostecreme i romblandingen og rør det sammen, tilsæt herefter resten af ostecremen og vend det hele godt sammen indtil ostecremen er glat og jævn. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i ostecremen. Smag til med limesaft og rom, du kan godt tilsætte et par skefulde uden problemer.
- Fordel nu ostecremen ovenpå kiksebunden og stil kagen på køl i ca. 2-3 timer.
Gelé
- Læg husblas i blød i koldt vand imens laver du jordbærsaften. Kom frosne eller friske jordbær i en lille gryde med vand, rom, limesaft, sukker og vaniljekorn og kog op. Lad det simre i 7-10 minutter og blend massen. Hæld det igennem en finmasket si og hæld det tilbage i gryden. Lad blandingen på et hurtigt opkog, skru ned og smelt nu husblassen heri. Afkøl i ca. 10 minutter.
- Fordel nu din jordbærgelé over cheesecaken i et tyndt og jævnt lag. Stil straks på køl i mindst 1 time. Pynt kagen med spiselige blomster, jordbær vendt i sukker og vanilje, revet limeskal og mynteblade. Kagen kan du sagtens lave dagen før.
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe eller komme med yderligere inspiration.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie
1 Comment