Blog posts

Nem opskrift på ingefærshots med mynte

Nem opskrift på ingefærshots med mynte

Tilbehør

Nem opskrift på ingefærshots med mynte

En nem opskrift på ingefærshots med mynte og citron perfekt til weekendens morgenbord eller som opfrisker og vitaminbooster på hverdage. Ingefær har alle dage haft ry for at have helbredende egenskaber, hvorfor folk ofte drikker det mod forkølelse og øm hals – dog foreligger der endnu ikke nogle videnskabelige beviser for, at det rent faktisk har effekt. Alligevel indeholder et shot ret mange vitaminer og mineraler, og når jeg drikker det, føler jeg mig absolut lidt ekstra sund end ellers. 

Denne opskrift er ekstra nem og hurtig, da ingefæren ikke først skal koges i vand i en halv time – derimod kræver det, at du har en foodprocessor eller kraftig blender. Opskriften indeholder kun fem ingredienser – ingefær, citron, mynteblade, akaciehonning og vand, men du kan sagtens prøve dig frem og tilsætte forskellige ingredienser som grøn te, Matcha eller kamillete – prøv også med et par æbler, gulerødder eller frisk gurkemeje. 

Vigtige vitaminer og mineraler i ét shot

Et par ingefærshots med mynte og citronsaft kan kun være sundt, når man tager indholdet af de mange vitaminer og mineraler i betragtning. Mynte er bl.a. rig på A og C vitaminer samt omgega 3 fedtsyrer, folat, kalcium og jern. Citron har et højt indhold af C-vitamin og ingefær indeholder både A-B-C-E og en hulens masse vigtige mineraler, der kan være med til at forbedre immunforsvaret, så det er bare om at bælle.       

Prøv også disse sunde Matcha softdrinks

Nem opskrift på ingefærshots med mynte Nem opskrift på ingefærshots med mynte

Nem opskrift på ingefærshots med mynte

Ret Drik
Køkken Asiatisk
Keyword Ingefær, Ingefærshots, Sundt
Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

 • 125 gram ingefær
 • 2 stk. citroner saften
 • 1 håndfuld mynteblade
 • 5 spsk. akaciehonning
 • 9 dl. koldt vand

Sådan gør du

 • Skrab skrællen af din ingefær med en kniv, skær knoldene i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med citronsaft og mynteblade. Blend indtil ingefæren og myntebladene er blendet meget fint, tilsæt 2 dl. koldt vand og akaciehonning, blend atter i 1-2 minutter.
 • Hæld ingefærvæsken igennem en finmasket si, pres saften ud og sørg for at få mest muligt saft med. Bland nu resten af vandet ved og pisk det samme med et piskeris. Smag til med citronsaft og honning, er det for krads tilsæt da ydermere 1 dl. vand.
 • Hæld nu din færdige ingefærjuice på en skoldet flaske med låg, sæt på køl. Du kan også eksperimentere med at tilsætte forskelligt te og frugt til din ingefærshot, men denne opskrift er nem, frisk og klassisk. Opbevares i en uge på køl.

Nem opskrift på ingefærshots med mynteNem opskrift på ingefærshots med mynte

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg forsøger altid at hjælpe eller komme med yderligere inspiration.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er hyggeligt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

  

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

4 Comments

 1. Malene
  14. januar 2020 at 5:35 PM
  Reply

  Ej det var super opskrift. Især fordi jeg længe grene ville lave noget til styrke mit immunforsvar ? vil prøve din opskrift lyder lækkert

 2. Bine
  17. januar 2020 at 1:56 PM
  Reply

  lækkert og hurtigt

 3. Pia
  19. januar 2020 at 6:08 PM
  Reply

  Sikke en nem opskrift. Lyder friskt og lækkert. kh Pia

  • Anne Sofie
   19. januar 2020 at 6:57 PM

   Tak for det 🙂 det er også bare nemt og hurtigt, og det er nemlig en ret frisk drik 🙂

   Rigtig god dag til dig.
   Mvh.

   Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.