Lækker italiensk oksefilet
Lækker italiensk oksefilet – jeg ved det godt, det lyder måske som lidt af et overdrevet måltid på sådan en blæsende og regnfuld mandag aften. Oksefileten fik jeg til 50% fordi den var bedst før imorgen. ( lidt ironisk set i forhold til dagens helt store debatemne omkring klima, afgifter på kød og mindskning af metanudslip) Heldigvis var den helt suveræn lækker her til aften og vi spiste den med god samvittighed, et sådan måltid kan der godt blive plads til på hverdage indimellem. Børnene var med i køkkenet og de var ekstra gode til aften, fordi de virkelig glædede sig til at overraske deres far, der kom sent hjem fra arbejde.
Jeg mener naturligvis at vi som forbrugere og samfund skal passe på klimaet og støtte op om forslaget om at mindske det enorme forbrug vi leverer fra vort daglige overforbrug, særligt fra kød – vi skal generelt blive meget bedre til at sætte fokus på disse vigtige emner som kommer til at påvirke vores arv og herhjemme skal vi blive meget bedre til at få flere kødfrie dage på menuen.
Har du som jeg alligevel benyttet dig af et godt tilbud på oksefilet, så vil jeg her dele aftenens opskrift med dig. Middagen er lavet af to drenge på 6 og 9 år, med ganske begrænset assistance og jeg garanterer dig at det er lækkert. Jeg har valgt at navngive retten Lækker italiensk oksefilet, fordi det er italienske råvarer og klassisk italiensk krydring.
Lækker italiensk oksefilet med frisk pasta, ratatouille og asparges
Dette skal du bruge
- Oksefilet
- En god olie
- 4 fed hvidløg
- 3 skalotteløg
- 1 bundt grønne asparges
- 2 peberfrugter
- Frisk pasta
- Il fornaio tomatsauce med aubergine, eller den hjemmelavede version
- Saften af 1 citron
- Lidt mørk eddike
- Friske krydderurter, oregano, rosmarin, basilikum
- Revet ost, enten parmesan eller gouda
- 5 hakkede pepperballs
- Salt og peber
Fremgang
- Rids oksefiletten og krydr dem med salt og peber, frisk rosmarin og hvidløg
- Læg den i et ildfast fad og kom den i ovnen på 200 grader varmluft. Brug et stegetermometer. Stegen skal ud at hvile når den er omkring 60 grader
- Skær peberfrugterne i grove stykker, skær løg i kvarte og hak hvidløget
- Svits løg og hvidløg i olie på en sauterpande og tilsæt peberfrugterne så de får sig et god svirp
- Hæld tomatsaucen over panden sammen med citronsaft og eddike
- krydr ratatouillen med de friske urter og tilsæt de hakkede pepperballs
- Lad det simre i ca. 30 minutter
- Når oksefiletten hviler, koges den friske pasta og de grønne asparges lægges i et vandbad med kogt, saltet vand
Server retten som du ønsker, vi spiser ratatouillen ovenpå den friske pasta, med et drys revet ost og pyntet med friske urter.
Rigtig go´appetit!

Mads
13. maj 2016 at 11:11Var super lækkert 🙂
Toni
14. august 2017 at 19:44Ærgerligt at du skamsteger oksefileten…
Brun stegen på panden, ovn ved 100 grader og ud af ovnen ved 55 grader og hvile = flot rød steg hele vejen igennem ?
Anne Sofie
14. august 2017 at 19:49Hej Toni, tak for tip og fornærmelse ? Stegen var bestemt ikke skamstegt 🙂