Nem og lækker pastaret
Du får lige min opskrift på en lynhurtig nem og lækker pastaret. Det er en af de retter, der ved et tilfælde blev til, da køleskabet skulle tømmes. En slags reste-pastaret. Vi fik den til aften, og det er en dejlig let pastaret der smager lidt af forår. Wilhelm mener, at denne ret minder meget om spaghetti carbonara, men her er jeg meget uenig med ham. Jeg ved ikke, hvorfor han mener, at de to forskellige retter minder om hinanden – det eneste retterne har tilfælles, er spaghetti, løg og parmesan – men pyt! Drengen elsker pastaretten, det er det vigtigste. Igen vil jeg slå et slag for de gode råvarer, der bærer denne pastaret i mål. Den er spækket med friske krydderurter, bælgede ærter, grønne asparges, syltet rød peber, hvidløg, parmesanost og lækker lomoskinke. Meget simpelt, men forrygende godt.
Nem og lækker pastaret
Dette skal du bruge
- 500 gram spaghetti
- 1 løg og gerne et par stængler forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt grønne asparges
- 125 gram lomo
- 2 spsk. syltet rød peber
- ½ dl. bælgede ærter
- Saften fra ½ lime
- 1 dl. revet parmesanost
- En håndfuld bredbladet persille
- Et par stængler ramsløg
- 10 blade basilikum
- 1 dusk frisk dild
- ½ dl. god olivenolie
- Salt og peber
Fremgang
- Kog din spaghetti i rigeligt saltet vand
- Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie og tilsæt de grønne asparges og svits
- Tilsæt de de røde pebre samt saften fra din lime
- Tilsæt din al-dente spaghetti og vend det hele rundt i panden
- Tilsæt stykkerne fra lomo, de bælgede ærter og til sidst din parmesan
- Vend det hele og lad det samle sig, hæld din olivenolie over, gerne rigeligt og krydr med de friske urter og smag til med salt og peber
Det er virkelig en nem og lækker pastaret.
Har du prøvet disse pastaretter ? eller denne skønne pasta med fyldte kyllingebryster ↓?
Rigtig go´appetit!
1 Comment