Sund og lækker morgenmadssalat med pocherede æg
En sund og lækker morgenmadssalat med pocherede æg som denne er særdeles velegnet på ethvert luksuriøs og velassorteret brunchbord serveret på et fad, eller blot som her portionsanrettet på tallerkener. Min mand elsker at blive forkælet med et morgenmåltid som dette, men variation er godt – det er med til at sikre at man ikke bliver træt af at spise det samme. Derfor er det heller ikke et morgenmåltid vi spiser hver søndag, men engang imellem er det en ganske vidunderlig måde at starte dagen på.
Generelt er pocherede æg et stort hit herhjemme, det spiller super godt sammen med mange råvarer, særligt de grønne og sprøde af slagsen. Har du eksempelvis et bundt grønne asparges, lidt parmesanost og nogle friske krydderurter er det nemt at tilberede en række velsmagende og udsøgte morgenmadsmåltider eller forretter.
Søndagsmåltider
Herhjemme er søndage ofte lig med afslappende lange morgener iført badekåber, utallige store kopper kaffe og ikke mindst lækre morgenmåltider. Vi skifter gerne lidt imellem brunch, rundstykker og luksusserveringer som egg Benedict, pocherede æg i italiensk tomatsauce og denne lækre morgenmadssalat bestående af pocherede æg på feldsalat med smørstegte champignons, vignaigrette, parmesan, rødløg, kapers mm. Du kan roligt give dig med det, den er super lækker og helt vegetarisk. Lad være med at ødelægge salaten ved at kaste en masse sprødstegt bacon ovenpå, der vil dominere den fine og friske smag. Kan du ikke undvære kød. vil jeg anbefale et par stykker parmaskinke i god kvalitet.
Sund og lækker morgenmadssalat med pocherede æg
Ingredienser
- 4 hele æg
- 1 liter vand
- 1 spsk lager eddike
- 4 håndfulde feldsalat
- 4 store champignons
- 2 spsk smør
- 1 lille rødløg
- 8-10 flager grana eller parmesanost
- 1 håndfuld kapers
- 5 cornichoner
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk grov sennep
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 knivspids sukker
- 2 kviste timian
- 1 spsk frisk estragon
Sådan gør du
- Kom feldsalaten i en skål med iskoldt vand og lidt citronsaft, imens tilbehøret forberedes. Det gør salaten mere sprød og frisk.
- Skær champignoner i tynde skiver. Steg dem i smør på en pande sammen med et par kviste timian.
- Fyld vand i en stor gryde, tilsæt lidt eddike og salt. Slå de 4 æg ud i hver sin lille skål eller kop uden at lave hul på blommen.
- Når vandet er begyndt at koge, skrues der omgående ned for varmen. Med et piskeris bringes vandet i bevægelse - det skal snurre i samme retning og lave en hvirvel i vandet.
- Stop med at piske og hæld forsigtigt et æg ned i midten af gryden. Lad ægget blive i gryden i ca. 2½ minut og fisk det op med en hulske. Læg omgående ægget ned i en skål med iskoldt vand, imens du pocherer de resterende æg et efter et.
- Kom sennep, olie, æblecidereddike, citronsaft og lidt sukker i en lille skål og pisk det godt sammen - kom lidt frisk hakket estragon i og krydr med salt og peber.
- På Tallerkener anrettes feldsalaten sammen med smørstegte champignons, rødløg, pocherede æg, parmesan osv. Når alle 4 æg er pocherede lunes de ganske kort i gryden med det varme vand i ca. 30-45 sekunder. Fisk atter de varme æg op og anret dem ovenpå salaten. Overhæld salaten med ca. 2 spsk. vignaigrette. Pynt med kapers, skiver af cornichoner, champignons osv. Krydr med salt og peber
Rigtig go´appetit!
Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.
Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagrameller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.
De bedste hilsner
Anne Sofie