Blog posts

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Hverdagsmad

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Chop suey med møre stykker okseinderlår og sprøde grøntsager lynstegt i wok er simpelthen noget af det lækreste og nemmeste at lave. Med denne opskrift er du garanteret succes hver gang, og retten tager ikke mere end en lille halv time at fremtrylle fra start til slut. Chop suey er også super godt med tynde skiver kyllingeinderfilet, and eller tilsvarende med svinemørbrad. Chop suey og sprøde grøntsager spises med ris og nudler – en super god måde at få en masse grøntsager indenbords.

Har du ingen wok, kan du sagtens lynstege kød og grøntsager på en glohed pande i ganske få minutter. Chop suey er ganske enkelt en ret bestående af lynstegte grøntsager og kød i en soyasauce med bouillon.

Chop suey oprindelse

De fleste danskere kender chop suey fra menukortet hos de kinesiske grillbarer og restauranter, men oprindeligt stammer retten fra Amerika. Godt nok er chop suey en kinesiskinspireret wokret, men den blev opfundet i slutningen af 1800 tallet i et af de store kinesiske områder i USA. Retten har mange kvaliteter, udover at være nem og velsmagende er den også sund og lynhurtig at fremstille – det gør den særlig velegnet som hverdagsret. 

Saucen i chop suey består hovedsageligt af ristede champignons, soyasauce, vand, hønsefond/bouillon og oystersauce. Jeg tilsmager den også med worcestershire sauce, finthakkede porrer, lidt frisk ingefær og rigeligt friskkværnet sort peber. Er du ikke vild med saucen i chop suey, udskifter du den bare med en klassisk sur-sød sauce, satay sauce eller karrysauce.

Prøv også disse sprøde og lækre hjemmelavede asiatiske forårsruller

Wok

Chop suey med møre stykker okseinderlår Chop suey med møre stykker okseinderlår Chop suey med møre stykker okseinderlår Chop suey med møre stykker okseinderlår

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Stor portion, nok til to dage (4 pers.)
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Kinesisk
Keyword Recipe
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 400 gram okseinderlår
  • ½ dl sesamolie
  • 1 stor porre
  • 3 gulerødder
  • 2 stk rød peberfrugt
  • 1 bakke sugarsnaps
  • 3 stængler forårsløg
  • 3 stk rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 dl grønne fine ærter
  • 1 bakke bønnespirer
  • 150 gram champignons
  • 4 dl soyasauce
  • 2 spsk oystersauce
  • 3 spsk worcestershire sauce
  • terning hønsebouillon
  • 6 dl vand
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 spsk friskkværnet sort peber
  • 1 spsk maizena majsmel

Sådan gør du

  • Start med at forberede alle grøntsagerne. Skræl, hak, snit og riv. Skær champignons i tynde skiver, gulerødder i små tynde stænger, porrer i tynde skiver, hak hvidløg fint osv. Kom alle grøntsagerne i forskellige skåle, så du har et godt overblik. Det hele skal gå lidt tjept, når først der er gang i wokken.
  • Svits hvidløg, lidt finthakket porre og champignons i en gryde med rigeligt sesamolie. Tilsæt ca. 4 dl. soyasauce, vand, en sjat worcestershire sauce, hønsebouillonterninger og revet finthakket ingefær. Krydr med rigeligt sort peber. Lad saucen stå og simre.
  • Skær super tynde skiver af din klump okseinderlår, her skal bruges en skarp kniv, det er nemt hvis kødet er meget koldt, gerne lidt småfrossen. Så hvis du tager et stykke okseinderlår op af fryseren, bliver det ikke nemmere at få ultra tynde skiver. Læg kødet i en skål. 
  • Kom oystersauce, worcestershire sauce, maizena majsmel og peber ned til kødet og vend det hele godt rundt i skålen. Serverer du ris til retten, så husk at sætte dem over inden der fyres op i wokken.
  • Kom olivenolie og sesamolie i din wok/pande og fyr godt op under den. Svits først løg, forårsløg og porrer ganske kort, hæld dem tilbage i skålen igen. Svits nu gulerødder og peberfrugter og tilbage i skålen igen - husk at tilsætte mere olie, hvis det er nødvendigt. Lynsteg nu kødet og hæld også dette tilbage i skålen. 
  • I wokken hælder du nu de lynstegte løg, porrer, gulerødder og peberfrugter, tilsæt nu sugarsnaps og skru godt ned for wokken. Vend jævnligt.  
  • Gryden med chop sueysaucen tilsættes nu det lynstegte kød, bambusskud, bønnespirer og fine grønne ærter. Lad det småsimre i ca. 5 minutter inden retten samles og serveres. Smag til med peber, juster evt. med vand og lidt citronsaft.  
  • Ovenpå 3-4 spsk. langkornede ris tilsættes wokgrøntsager og chop suey. Pynt med lidt friske bønnespirer eller krydderurter som hakket basilikum, mynteblade eller bredbladet persille. 

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.