Blog posts

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Hverdagsmad

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Chop suey med møre stykker okseinderlår og sprøde grøntsager lynstegt i wok er simpelthen noget af det lækreste og nemmeste at lave. Med denne opskrift er du garanteret succes hver gang, og retten tager ikke mere end en lille halv time at fremtrylle fra start til slut. Chop suey er også super godt med tynde skiver kyllingeinderfilet, and eller tilsvarende med svinemørbrad. Chop suey og sprøde grøntsager spises med ris og nudler – en super god måde at få en masse grøntsager indenbords.

Har du ingen wok, kan du sagtens lynstege kød og grøntsager på en glohed pande i ganske få minutter. Chop suey er ganske enkelt en ret bestående af lynstegte grøntsager og kød i en soyasauce med bouillon.

Chop suey oprindelse

De fleste danskere kender chop suey fra menukortet hos de kinesiske grillbarer og restauranter, men oprindeligt stammer retten fra Amerika. Godt nok er chop suey en kinesiskinspireret wokret, men den blev opfundet i slutningen af 1800 tallet i et af de store kinesiske områder i USA. Retten har mange kvaliteter, udover at være nem og velsmagende er den også sund og lynhurtig at fremstille – det gør den særlig velegnet som hverdagsret. 

Saucen i chop suey består hovedsageligt af ristede champignons, soyasauce, vand, hønsefond/bouillon og oystersauce. Jeg tilsmager den også med worcestershire sauce, finthakkede porrer, lidt frisk ingefær og rigeligt friskkværnet sort peber. Er du ikke vild med saucen i chop suey, udskifter du den bare med en klassisk sur-sød sauce, satay sauce eller karrysauce.

Prøv også disse sprøde og lækre hjemmelavede asiatiske forårsruller

Wok

Chop suey med møre stykker okseinderlår Chop suey med møre stykker okseinderlår Chop suey med møre stykker okseinderlår Chop suey med møre stykker okseinderlår

Chop suey med møre stykker okseinderlår

Stor portion, nok til to dage (4 pers.)
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Kinesisk
Keyword Recipe
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 400 gram okseinderlår
  • ½ dl sesamolie
  • 1 stor porre
  • 3 gulerødder
  • 2 stk rød peberfrugt
  • 1 bakke sugarsnaps
  • 3 stængler forårsløg
  • 3 stk rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 dl grønne fine ærter
  • 1 bakke bønnespirer
  • 150 gram champignons
  • 2,5 dl soyasauce
  • 2 spsk oystersauce
  • 3 spsk worcestershire sauce
  • terning hønsebouillon
  • 6 dl vand
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 spsk friskkværnet sort peber
  • 1 spsk maizena majsmel

Sådan gør du

  • Start med at forberede alle grøntsagerne. Skræl, hak, snit og riv. Skær champignons i tynde skiver, gulerødder i små tynde stænger, porrer i tynde skiver, hak hvidløg fint osv. Kom alle grøntsagerne i forskellige skåle, så du har et godt overblik. Det hele skal gå lidt tjept, når først der er gang i wokken.
  • Svits hvidløg, lidt finthakket porre og champignons i en gryde med rigeligt sesamolie. Tilsæt ca. 2,5 dl. soyasauce, vand, en sjat worcestershire sauce, hønsebouillonterninger og revet finthakket ingefær. Krydr med rigeligt sort peber. Lad saucen stå og simre.
  • Skær super tynde skiver af din klump okseinderlår, her skal bruges en skarp kniv, det er nemt hvis kødet er meget koldt, gerne lidt småfrossen. Så hvis du tager et stykke okseinderlår op af fryseren, bliver det ikke nemmere at få ultra tynde skiver. Læg kødet i en skål. 
  • Kom oystersauce, worcestershire sauce, maizena majsmel og peber ned til kødet og vend det hele godt rundt i skålen. Serverer du ris til retten, så husk at sætte dem over inden der fyres op i wokken.
  • Kom olivenolie og sesamolie i din wok/pande og fyr godt op under den. Svits først løg, forårsløg og porrer ganske kort, hæld dem tilbage i skålen igen. Svits nu gulerødder og peberfrugter og tilbage i skålen igen - husk at tilsætte mere olie, hvis det er nødvendigt. Lynsteg nu kødet og hæld også dette tilbage i skålen. 
  • I wokken hælder du nu de lynstegte løg, porrer, gulerødder og peberfrugter, tilsæt nu sugarsnaps og skru godt ned for wokken. Vend jævnligt.  
  • Gryden med chop sueysaucen tilsættes nu det lynstegte kød, bambusskud, bønnespirer og fine grønne ærter. Lad det småsimre i ca. 5 minutter inden retten samles og serveres. Smag til med peber, juster evt. med vand og lidt citronsaft.  
  • Ovenpå 3-4 spsk. langkornede ris tilsættes wokgrøntsager og chop suey. Pynt med lidt friske bønnespirer eller krydderurter som hakket basilikum, mynteblade eller bredbladet persille. 

Rigtig go´appetit! 

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

9 Comments

  1. Anette
    25. marts 2020 at 13:49
    Reply

    Hej Anne Sofie lavede chop suey i går og tænkte at 4 dl soyasovs vor lige i overkanten, men gjorde som der stod ,hold da helt op det blev vildt salt er det en fejl eller har jeg brugt en forkert soyasovs ??? Venlig hilsen Anette

    • Anne Sofie
      26. marts 2020 at 10:29

      Hej Anette, tak for din besked 🙂 Åh det ærgre mig meget, det er ellers en virkelig skøn sauce – eller det plejer den at være her. Har du husket at tilsætte 6 dl. vand også ? Jeg bruger altid de her ca. 2,5 dl. soyasauce, men der er naturligvis stor forskel på soya, så måske det kan være der, den er 🙂 Du har ikke tilsat saucen salt udover soyaen vel ?
      Jeg er ked af din oplevelse, og er samtidig meget nysgerrig over, hvor det er gået galt – tænker at vi snart skal have den ret igen, så må jeg lige endnu engang teste det 🙂
      De bedste hilsner
      Anne Sofie

  2. Anette
    27. marts 2020 at 14:38
    Reply

    Hej Anne Sofie måske glemte jeg vandet ?reddede den med en ds kokosmælk og noget sukker og vi kunne godt spise det ,prøver den snart igen ,da det er en ret jeg elsker ??

    • Anne Sofie
      27. marts 2020 at 15:03

      Åhh for pokker, ja hvis det er vandet, der mangler, så forstår jeg godt, at det blev ligelovlig salt?

  3. Maya
    10. juli 2021 at 13:52
    Reply

    Jeg er simpelhen forvirret over fremgangsmåden. Punkt 2-5 og6 gir ingen mening. Først skal man svitse porre og lad det simre. I punkt 5 skal man igen svitse porre. Men kun ganske kort. 😳 er forvirret. Og hvornår skal der vand i ?
    Er virkeligt rodet. Skal dog lave det i dag. Men bliver på min måde😂

  4. Ellen Brun
    5. august 2021 at 20:27
    Reply

    Ville det være muligt at lave denne ret på forhånd, og så opvarme den i ovnen? Jeg skal bruge den til en konfirmation hvor vi skal ha sushi og kinesiske retter, og ville gerne lave denne da den lyder lækker.

    • Anne Sofie
      5. august 2021 at 20:52

      Ja helt sikkert, men så vente med kødet til det opvarmes i ovnen. Det er også vigtigt, at grøntsagerne forbliver sprøde, så den skal nok bare smækkes sammen ganske hurtigt og så stilles på køl. Det er også ret vigtigt, at der ikke fordamper for meget væske i saucen, da den let vil blive for salt – så opvarm med lave varmegrader 🙂

      De bedste hilsner

      Anne Sofie

  5. Søren
    4. april 2022 at 16:38
    Reply

    Jeg er helt enig med Maya. Teksten er ikke kommunikativ og burde tydeliggøres.

  6. Anne Sofie
    4. april 2022 at 20:25
    Reply

    Punkt 2 er saucen. Der skal porrer både i sauce og wok. Det skal stilles punktvis op i ingredienslisten, så gir det hele bedre menig 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.