Pocheret æg i lækker italiensk tomatsauce
I søndags forkælede jeg familien med en omgang pocheret æg i lækker italiensk tomatsauce, det er et herligt og sundere alternativ til den traditionelle brunch, der ofte ender i et kødorgie – en heftig kaloriebombe der falder så tungt, at man bliver træt og doven, straks måltidet er konsumeret. Huset duftede skønt af den lækre italienske tomatsauce, det vækkede både appetit og de morgentrætte sovetryner i huset.
Pocheret æg er super lækkert, og er slet ikke så svært at lave, som mange ofte gør det til – jeg har lavet traditionelle pocherede æg mange gange oftest i forbindelse med forretter, det er altid super lækkert og vellykket, men denne metode er virkelig den nemmeste måde at ende op med et fuldkommen perfekt pocheret æg. Kombination af pocheret æg i tomatsauce med spinat og smeltet ost til sprød baguettes er virkelig en vidunderlig morgenmads -og frokostspise – perfekt til en dejlig sund kødfri brunch.
Prøv også denne lækre forret → Pocheret æg på smørstegte hvide og grønne asparges
pocheret æg i lækker italiensk tomatsauce
Dette skal du bruge (4 pers)
- 1 baguettes brød
- 2 dåser flåede tomater
- 6 æg
- 2 spsk. olivenolie
- 1-2 forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. sambal oelec eller 1 tsk. tørret chili
- Saften fra en halv citron
- 2 dl. grovhakket friske spinatblade
- 1 håndfuld revet mozzarellaost
- 2-3 spsk. revet parmesanost (grana)
- 4 friske timiankviste
- 1 kvist rosmarin
- 1 håndfuld persille
- 2 friske salvieblade eller 1 tsk. tørret
- 1 tsk. stødt spidskommen (kan udelades)
- ½ tsk. stødt koriander (kan udelades)
- 1 tsk. sellerisalt (kan udelades)
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 3 tsk. cremefraiche
Sådan gør du
- Skær forårsløg og hvidløg i tynde skiver, svits dem sammen med sambal oelec på en stor stegepande eller i en sauterpande (← affiliatelink) i lidt olivenolie. Tilsæt de flåede tomater og citronsaft, sørg for at få al citronsaften med, den spiller godt sammen med tomaterne.
- TIlsæt krydderurter, krydderier og de grovhakkede spinatblade, lad det småsimre i ca. 20 minutter.
- Slå æggene ud ovenpå tomatsaucen, placer dem med afstand. Læg et låg på panden eller sautergryden, lad det simre ved lav temperatur i ca. 15 minutter til æggehviden har sat sig.
- Varm dit baguettes i ovnen på 200 rader varmluft i 8-10 minutter.
- Fordel mozzarellaosten i små dynger rundt om de pocherede æg, drys jævnt med revet parmesanost og friske krydderurter som persille og timian. Lad det småsimre under låget i ca. 5 minutter til osten er smeltet flot.
- Inden servering overhældes de pocherede æg i lækker italiensk tomatsauce med 3 tsk. cremefraiche ved hjælp fra teske. Lav mønstre eller dekorer tilfældigt.
- Skær det sprøde baguettes i tynde skiver og server med lidt friskrevet parmesan.
Rigtig go´appetit!
3 Comments