Blog posts

Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace

Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace

Gæstemad, Saucer, Velkommen i mit køkken

Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace

Lækre møre tournedos med smørristede svampe og hindbærglace er perfekt til en dejlig weekend -og gæstemiddag. Et godt stykke veltilberedt oksemørbrad med baconkant og rosmarin slår aldrig fejl – tilbehøret kan du jo variere i det uendelige. Røget bacon og oksemørbrad er i selskabet med den friske let syrlige hindbærglace en ganske vidunderlig kombination – det er ren madmagi. 

I forbindelse med Valentinesdag i onsdags, overraskede jeg manden med denne lækre scoremiddag. Ideen til hindbærglacen var noget jeg selv fandt på undervejs, og det er jo hele besværet værd, når små eksperimenter som denne glace falder så heldigt ud – en ny opskrift til saucesamlingen er bloggen hermed rigere.

Det er ikke sidste gang, jeg laver denne hindbærglace, eller forsøger mig med andre “bærglace” til rødt kød. De små friske perleløg kogte jeg møre i glacen, de fik bid og en helt utrolig lækker løg -og hindbærsmag – det var virkelig en lækker og spændende smagsoplevelse.   

Er du på udkig efter en anden god sauce til dine tournedos, så prøv min opskrift på hjemmelavet bearnaisesauce. 

Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace

Dette skal du bruge (4 personer)

  • 4 gode bøffer oksemørbrad af minimum 150 gram
  • 200 gram blandet svampe, f.eks. champignon, østershatte, Shii-take, kantareller
  • 4 skiver røget bacon af god kvalitet, jeg bruger den gode enebærrøget fra Føtex 
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 timiankviste
  • 5 kviste frisk rosmarin
  • Evt. 4 store kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. smør 
  • 2 fed hvidløg
  • Flagesalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Omkrans mørbradbøfferne med bacon, luk baconen med en kvist rosmarin. krydr bøfferne med salt og peber og et par drys frisk timian. Lad dine tournedosbøffer stå på køkkenbordet i ca. 30 minutter inden de steges på en varm grillpande i smør og olivenolie i ca. 5-8 minutter på hver side afhængig af størrelse samt ønske af midte. Husk også at give baconkanten lidt stegning. Bøfferne skal hvile i mindst 5 minutter inden servering.  
  2. Rens kartoflerne og tør dem med køkkenrulle. Skær dem igennem så de får en stor overflade. Pensl kartoflerne med olivenolie og krydr med salt, peber og frisk timian. Bages møre og sprøde i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.
  3. Rens svampene og steg dem gyldne i smør på en stegepande sammen med salt, peber og frisk timian. Svampene skal have lidt bid og saft, de skal ikke sprødristes.  
  4. Steg de grønne asparges i et par minutter på en varm pande, krydr med salt og peber.  

Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace

Tournedos med smørristede svampe og hindbærglaceTournedos med smørristede svampe og hindbærglaceHindbærglace

  • 8-10 friske perleløg
  • 125 gram friske hindbær
  • 2 dl. sherryvineddike el. hindbæreddike 
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 dl. vand
  • Saften af en halv citron
  • ½ bouillonterning enten høns/okse/kalv 
  • 1 spsk. sukker
  • ½ dl. ribssirup eller anden bærsirup
  • 1 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 4 hele enebær
  • 1 kvist rosmarin
  • 2-3 sherrytomater
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Pil perleløgene, kom dem i en kasserolle med alle ingredienserne undtaget 6-8 hele friske hindbær. Kog lagen ved medium varme, tilsæt evt. lidt væske undervejs (hvidvin el. vand), hvis lagen reduceres for hurtigt. 
  2. Når lagen er reduceret og har en let klistret og tykkere konsistens, sigtes lagen. Ta´perleløgene fra og pres alle bær fri af saft væske så intet går til spilde. Kom glacen tilbage i kasserollen sammen med perleløg og et par cherrytomater skåret i både. Lad glacen småsimre lidt imens bøfferne steges færdige. 
  3. Pisk et par skefulde smør i hindbærglacen, smag til med salt og peber og evt. lidt syre eller ribssirup, glacen må ikke være sød, men heller ikke for syrlig.  
  4. Et par minutter inden servering hældes de resterende friske hindbær ned i glacen, vend forsigt et par gange. 
  5. Placer 2-3 spiseskefulde hindbærglace på en stor tallerken til tournedos med smørristede svampe, kartofler og grønne asparges. Sørg for at få lidt af det hele med. Perleløg, cherrytomater og hele hindbær. Pynt med friske krydderurter.  

Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace Tournedos med smørristede svampe og hindbærglaceTournedos med smørristede svampe og hindbærglaceTournedos med smørristede svampe og hindbærglaceTournedos med smørristede svampe og hindbærglace
Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace
Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace
Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace
Tournedos med smørristede svampe og hindbærglace
Rigtig go´appetit!

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

1 Comment

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.