Blog posts

Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta

Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta

Gæstemad, Hverdagsmad, SU venlige retter, Velkommen i mit køkken

Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta

Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta er mit nye bud på noget rigtig lækkert fyld til en omgang hjemmelavede ravioli. Er du fast læser på bloggen, vil du vide, at jeg virkelig bare elsker hjemmelavede ravioli. Små pastapakker med frisk og lækkert fyld man selv vælger – jeg elsker at eksperimentere med forskelligt fyld, men kun de bedste opskrifter lander her på bloggen.  

Rosenkål er en grøntsag, jeg først har fået smag for som voksen. Det er dog kun de friske rosenkål, jeg har lært at holde rigtig meget af – allerbedst smager de, når de er smørstegte, har bid, sprødhed og saft i sig – så smager de vidunderligt af nødder, blomkål, grønne asparges og broccoli med den skønneste friske let bitre eftersmag. Til gengæld kan jeg fortsat ikke fordrage de frosne forkogte og oftest udkogte rosenkål, vi som børn i 80 érne fik serveret – de smager slet ikke som de friske, som i overhovedet ikke! Derfor er det naturligvis også vigtigt, at du vælger de friske rosenkål, når du skal lave dette raviolifyld. Det er selvfølgelig bedst når de små kål topper i sæsonen fra september til april, men du kan også gemme de friske rosenkål ved at give dem en lynblanchering på 1-2 minutter og fryse dem, men det er altså kun en alternativ løsning. 

Se flere af mine opskrifter på hjemmelavet ravioli lige her→ Ravioli med pancetta og mild gorgonzolacreme

Hjemmelavede ravioli med portobellosvampe og mascapone

Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta

Raviloli med smørstegte friske rosenkål og ricotta

Dette skal du bruge

Pastadej

  • 150 gram durumhvedemel
  • 350 tipo 00 hvedemel
  • 5 store æg
  • 1 tsk. salt
  • Fugt hænderne med olivenolie når dejen æltes

Se hvordan du laver raviolidejen lige her.

Fyld

  • 200 gram friske rosenkål (det skal være de friske)
  • 250 gram ricottaost
  • 50 gram grana padano eller parmesanost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Pil de yderste blade af dine rosenkål, skyl dem godt i vand og tør dem med køkkenrulle. Skær bunden af, svits dem på en pande i rigeligt smør til de er lidt gyldne, og er blevet lidt blødere – de skal fortsat have en masse bid. 
  2. Kom de smørristede rosenkål i en foodprocessor, de skal finthakkes.
  3. Tilsæt ricottaost, parmesanost og salt og peber og giv det et par omgange til det hele er jævnt fordelt i en tyk creme.    
  4. Kom 1 tsk. fyld i hver ravioli. Se denne video der illustrerer det rigtig godt.  
  5. Kom de færdige ravioli i saltet spilkogende vand i 2-3 minutter, fisk dem op med en hulske.
  6. Server de færdige ravioli med salviesmør eller en lækker tomatsauce og drys med parmesanost.

Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta

Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Serveringsforslag

Prøv denne lækre og smagfulde tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta, den smager virkelig godt sammen med ravioli med smørstegte rosenkål og ricotta – et super godt match.
Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta Ravioli med smørstegte friske rosenkål og ricotta

Rigtig go´appetit! 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.