Blog posts

Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta

Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta

Frokost, Hverdagsmad, Velkommen i mit køkken

Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta

Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta er vidunderlig til en omgang hjemmelavede ravioli eller som dippelse til en god kotelet eller bøf på grillen. Sidst spiste vi den til ravioli med frisk revet parmesanost og friske krydderurter, helt enkelt men helt utrolig lækkert. 

Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse har en lækker og kraftig umamismag, der netop gør den særdeles velegnet sammen med ravioli og enkle grøntsagsretter som pocherede æg i tomatsauce. De små stykker ristet chorizo tilfører saucen en skøn pikant og dyb krydret smag.

Når jeg laver tomatsaucen, foretrækker jeg at bruge en flaske mosede tomater. Hvis du ikke vil betale knap 20 kroner for et glas moede tomater, kan du alternativt komme to dåser flåede tomater i en foodprocessor og mose dem. Jeg køber flasken i Føtex eller Netto, hvor de ofte er på tilbud. Det vigtigste i denne tomatsauce er dog at købe en chorizopølse af god kvalitet – gå langt udenom de små plastbakker med små skiver chorizo, de smager virkelig ikke godt, når man har prøvet en rigtig chorizopølse. Jeg bruger mange forskellige chorizopølser – nogle gange er jeg heldig at falde over et godt tilbud, og ellers er jeg glad for chorizoen fra Aalbæk – den smager virkelig godt, er velafbalanceret og pikant i smagen. Pølsen bruger jeg til mange retter, når først den er indkøbt, den ryger i omelet, sammenkogteretter, til brunch, på tapasbordet, på pizzaen osv. og så ender faktisk i en helt anden prisklasse, så det kan godt betale sig at købe den.

Tomatsauce med små stykker chorizopølse og pancetta

Dette skal du bruge

  • ½ dl. olivenolie
  • 50-70 gram chorizopølse i små stykker
  • 2-3 skiver pancetta el. tørsaltet bacon
  • 1 flaske mosede tomater el. blend 2 dåser cherrytomater
  • 1 lille løg og et par stængler forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • Et lille drys tørret chiliflager
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 spsk. piskefløde el. cremefraiche
  • Saften af en ½ citron
  • 4-5 friske salvieblade
  • 1 tsk. friskhakket rosmarin
  • En stor håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

  1.  Skær chorizopølse og pancetta i små stykker af ca. 1×1 cm. Hak løg og hvidløg fint og svits det hele i en pande med olivenolie, lidt chiliflager og et par finthakkede salvieblade .     
  2.  Når pancetta og chorizoblandingen så småt har taget farve og fået sprødhed, tilsættes tomatpure, svits det hele i et par minutter inden de mosede tomater tilsættes.       
  3. Tilsæt citronsaft og krydderier, lad det småsimre i ca. 20 minutter til saucen tykner. Herefter tilsættes tomatsaucen lidt piskefløde eller cremefriache, smag til med salt og peber og lad den simre i ca. 5 minutter.      
  4.  Server til pastaretter, kød eller grøntsagsretter.    

Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta Tomatsauce med små stykker ristet chorizopølse og pancetta

 

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.