Blog posts

Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl

Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl

Simreretter

Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl

Et rigtig dejligt efterårs -og vintermåltid er mit bud på en herlig langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl. Det smager virkelig godt sammen med alle de skønne urter og rodfrugter, der udgør bunden af fadet med kalvecuvetten øverst. Hele retten passer sig selv i ovnen i 4-5 timer, og så får du alletiders møre kød, rodfrugter med bid og en lækker sauce med smæk på smagen. 

Prøv også denne gode simreklassiker oksegrydesteg 

Jeg serverede dette måltid for nogle gæster, da vi var i sommerhus i juleferien. Det var et dejligt måltid ovenpå en masse fede juledage spækket med steg, and, gås og traditionelle juleretter på frokostbordet. Vinterhalvåret byder altid på utallige simreretter og braiseringer herhjemme. Vi elsker disse rustikke middage og ofte kan man få sådan en kongemiddag for en slik, da det ikke kræver den dyreste udskæring. Det kræver tid, tålmodighed og gode sæsonbestemte råvarer, der blot gør retten endnu mere økonomisk og smagfuld.  

Én af mine favorit simreretter er denne vidunderlige italienske Osso buko 

Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl

Dette skal du bruge til fadet med kalvecuvetten
  • 1 stor kalvecuvette el. to mindre
  • 2 spsk. smør
  • 5-6 store gulerødder
  • 2 porrer
  • 10-12 små perleløg
  • 6 hele fede hvidløg
  • 3 store persillerødder 
  • Ca. 10 cherrytomater
  • Ca. 200 gram champignon
  • 0,75 liter mørk øl eksempelvis Jacobsen Brown Ale
  • En god håndfuld timian 
  • ½ bundt persille
  • 4 store laurbærblade
  • 2 store kviste rosmarin
  • Saften fra en ½ citron
  • Salt og peber
  • 1 dl. piskefløde til saucen
  • Evt. kulør og jævning til sauce
Sådan gør du
  1. Rens cuvetten for sener og hinder. Rids fedtsiden og gnid hele stegen i groft salt og peber.
  2. Brun alle kødets sider på en varm pande med smør, rosmarin og hvidløg. Læg kødet ned i fadet til alle de groft skåret grøntsager, de skal fortsat have bid, når retten serveres, så skær bare gulerødder og persillerødder, cherrytomater og champignons igennem en enkelt gang.    
  3. Hæld øllet ved, krydr med salt og peber og tilsæt citronsaften. Stil fadet midt i ovnen på 65-75 grader. Lad det langtidsbraisere i ca. 4,5 timer, men sæt stegetermometer i stegen efter små 4 timer, for at holde øje med processen. Da det er en cuvettesteg skal kernen være 60 grader for at nedbryde kødets lidt seje fibertråde der på en cuvettesteg er knap så lette at nedbryde som ved storebroren culottestegen, der blot skal have en kerne på ca. 55 grader før hviletid.    
  4. Når kødet rammer 60 grader, tages fadet ud og kødet lægges på et skærebræt og pakkes ind i stanniol og viskestykke. Stegeskyen sies fra i en kasserolle, dette giver en vidunderlig sovs. Grøntsagerne sættes atter ind i den lune ovn, hvor de kan holde sig varme.  
  5.  Tilsæt stegeskyen en lille deciliter piskefløde, krydr med salt og peber og jævn saucen. Smag evt. til med lidt ribsgele og kalvebouillon. 
  6. Skær kødet ud i tynde skiver af ca. 1 cm tykkelse. Kødet er ikke rosa fra yderst til inderst da det er braiseret i øl og urter, men samme fremgang kan give pænt rosastegt kød, hvis du undlader braisering.
  7. Server med hasselback kartofler penslet med andefedt på alle sider og krydret med frisk timian, salt og peber og revet citronskal – de fås ikke bedre sådan.   

Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk ølLangtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl Langtidsbraiseret kalvecuvette i mørk øl
Rigtig go´appetit!

Har du spørgsmål eller kommentarer til mine opskrifter, er du meget velkommen i nedenstående kommentarfelt – jeg svarer altid igen og forsøger at hjælpe.

Når du går i gang med mine opskrifter, må du meget gerne bruge hashtagget #madfilosofie på Instagram eller @madfilosofie på Facebook, så jeg kan følge lidt med hos dig. Det er så hyggeligt og sjovt at være med på sidelinjen og se mine opskrifter få nyt liv.

De bedste hilsner

Anne Sofie

”Signature”

About the author

Livsstilsblog med fokus på mad, vin, rejseguides og anmeldelser.

2 Comments

  1. Lene Tranberg
    9. januar 2019 at 15:41
    Reply

    Mmm, det ser fantastisk ud! Jeg er ret vild med kød, der har simret i mørkt øl, men børnene er ikke helt enige? Måske hjælper det med noget mere fløde i saucen?
    Kh Lene

    • Anne Sofie
      9. januar 2019 at 15:45

      Det smager også bare skønt sammen med urterne og grøntsagerne. Du kan gå to veje med saucen, enten laver du en kraftfuld skysauce eller jævner den op med fløde osv. Begge saucer smager godt, har karakter og power, og jeg gætter på, at du har ret i at flødetricket kan gøre det ift. dine børn – prøv det!

      Mvh.

      Anne Sofie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.